HK Tekstil'e Polis Baskını

TAKİP ET

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde bulunan 300 kişinin çalıştığı HK Tekstil'e bu akşam saatlerinde hareketli saatler yaşandı.

 

Samsun’un Salıpazarı ilçesinde bulunan 300 kişinin çalıştığı HK Tekstil’e bu akşam saatlerinde hareketli saatler yaşandı.  

 

İşyeri Sahibi Tutuklandı

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu gerekçesiyle HK Tekstil’in sahibi Hüseyin Karaman Ağustos ayında yapılan operasyonlarla gözaltına alınmıştı. Mahkeme karşına çıkan Karaman, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

 

Fabrika Binası Mühürlenecek

Salıpazarı Belediyesi'ne ait olan HK Tekstil'in geçtiğimiz gün yayınlanan kanun hükmünde kararname ile binasının belediye tarafından 1 ay süre sonunda mühürleneceği bilgisine ulaşıldı. 

 

İşçiler İstifa Dilekçesi İstiyor

HK Tekstil yetkililerinin mühürlemeyi haber aldıkları ve işçilere ait haklardan kurtulmak için işçilere bayram öncesi 500 TL ödeme yapmak istedikleri, maaşlarının geri kalan bölümünü ise bayramdan sonra ödeyeceklerini söylerek, işçilere ücretsiz izin kağıdı imzalatmak istedikleri gelen bilgiler arasında. Kağıtları imzalamayan işçilere ödeme yapılmıyor ve işten atmakla tehdit ediyorlar. 

1,5 Aydır Maaş Ödemediler

HK Tekstilde çalışan işçilerin ayrıca 1,5 aydır maaş almadıkları bilgisine ulaşıldı. İşçiler fabrikanın önünde eylem yapıyor ve “Biz bu maaşlara güverek kurban aldık, kredi çektik, borçlandık.Şimdi hakkımızı istiyoruz.Maaşlarımızı istiyoruz.Tazminatlarımızı istiyoruz.Hakkımızı alana kadar buradayız.Sabaha kadar burada bekleyeceğiz.”diyerek tepkilerini gösteriyorlar.