Gökdelen Kule'ye Cezaevi Yolu Gözüktü

TAKİP ET

Samsun Haber - Samsun kamuoyunda merak edilen soruşturma sonucunun ne olduğuyla ilgili bilgi kirliğinin yaşandığı Gökdelen Kule ve kamu çalışanlarının da dahil olduğu arazi rantı iddialarının Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturulduğu ortaya çıktı.

 

Sabah Gazetesi'nin 13 Şubat 2016 tarihinde “Başkan’ın Paralel Rant Kuleleri” başlıklı haberiyle gündeme getirdiği ve Samsun'da yayın yapan yerel gazetelere de konu olan içlerinde eski yeni belediye üst düzey yöneticilerinin olduğu arazi rantı ve Gökdelen Kuleiddiaları ve şüphelileri hakkında soruşturma sürüyor. Soruşturma basında çıkan haberler sonrası dönemin Başsavcısı Erol Tosun tarafından başlatılmış ve kamuoyuna duyurulmuştu.

 

BAŞKAN YILMAZ VE DİĞERLERİ İÇİN BAKANLIK İZNİ BEKLENİYOR

Gazete haberlerine ilişkin olarak Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2016/7771 sayılı soruşturma evrakının bulunduğu ve halen derdest olduğu, haber içeriği hakkında detaylı incelemelerin devam ettiği belirtildi. Haberde adı geçen Büyükşehir Belediye BaşkanıYusuf Ziya Yılmaz, Başkanvekili Turan Çakır, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı gibi isimler için ise kamu görevlisi olması nedeniyle 4483 sayılı yasa kapsamında İçişleri Bakanlığından soruşturma izni talep edildiği ortaya çıktı.

 

MİLYONLUK KAT PAYLAŞIMLARI SAMSUN'DA GÜNDEM OLDU

Samsun'un Atakum Bölgesi'nde, davalık olan arazi üzerine kurulan Gökdelen Kule, Samsun kamuoyuna 'arazi rantı iddialarıyla gelmiş ve Büyükşehir Belediyesi'nin üst düzey yetkililerinin milyonluk kat paylaşımlarıyla dikkat çekmişti'. Gökdelen Kule inşaatını Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır'ın oğlu'nun da ortak olduğu şirketi yapması ise 'Başkan Yılmaz ve arkadaşlarının' eleştirilmesine yol açmıştı. Her biri ortalama 680 bin liradan işlem gören çifte kulenin arazisi için köylüler de dava açmıştı.

 

BAŞKAN YILMAZ ARKADAŞLARI LEHİNE MAHKEMEDE TANIK OLDU

Başkan Yılmaz da, kulenin yapıldığı araziyle ilgili görülen bir davada, arkadaşlarının lehine tanıklık yapmış, 'o dönem tarla vasfında alınan arazilerin Belediye çalışanı Akın Özgün'ün eski eşi üzerine yapıldığını söylemişti'. Eski eş Gülfer Şentürk ise mağdur edildiğini ve elindeki arazileri güvene dayalı verilen vekaletnamelerle alındığını öne sürmüştü.

Yusuf Ziya Yılmaz

 

BAŞKANIN PARALEL RANT KULELERİ'

Yaygın ve yerel basında yer alan Gökdelen Kule ve arazi rantı iddiaları SABAH Gazetesi'nde 'Başkanın Paralel Rant

Basında yer alan 'arazi rantı iddialarıyla' ilgili soruşturmayı İstinaf Mahkemesi Başkanlığı'na atanan eski Başsavcı Erol Tosun başlattı ve kamuoyuna duyurdu. Yerine atanan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz ise 'soruşturmayı sürdürüyor'.

Turan Çakır

 

ARAZİLER ELİMDEN  ALINDI' DAVASI

Gökdelen Kule ortaklarından Akın Özgün'ün eski Gülfer Şentürk, 'arazilerin kendisine ait olduğu sürerek' Büyükşehir'in üst düzey yönetimi ve eşine karşı hukuk mücadelesini sürdürüyor. Ankara Barosu'ndan Avukat Reha Kaptan, Büyükşehir'in üst yönetimi hakkında suç duyurularında bulundu

Sefer Arlı

 

Zekeriya Fırat – Hedef Halk Gazetesi