GercekTaraf.com'a Yılın İnternet Haber Sitesi Ödülü

TAKİP ET

Samsun Piri Reis Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından bu yıl 5.'si düzenlenen ödül töreninde GercekTaraf.com, Yılın İnternet Haber Sitesi ödülüne layık görüldü.

 

Piri Reis Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Geleneksel 2016 Medya Ödülleri sahiplerini buldu.

Tören öncesinde “Hayatın İçinde Haberin Peşinde” fotoğraf sergisi düzenlendi. Okulda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında bu yıl beşincisi düzenlenen geleneksel medya ödülleri yarışmasında, dereceye giren gazeteciler okul öğrencileri tarafından yapılan oylamayla belirlendi. Okulun konferans salonunda yapılan ödül töreninde gazetecilerin fotoğraflarından oluşan sergi düzenlendi.

Yapılan oylama sonucu Yılın İnternet Haber Sitesi ödülünü GercekTaraf.com haber sitesi aldı. GercekTaraf.com haber sitesi imtiyaz sahibi Okan Çakır, ödülü Samsun Milli Eğitim Müdürü Çoşkun Esen’in elinden aldı.

 

 

Ödül töreninde geleceğin gazetecilerine internet medyasının önemini anlatan Çakır, ‘Öncelikle bu ödülü bana layık gören siz değerli öğrencilere ve emeği geçen herkese binlerce teşekkür ediyorum. Bugün internet medyası, basılı gazetelerin çok önüne geçti. İnternet haberciliğinde edinilen bilgi ve belgeyi hızlı ve doğru bir şekilde yayına sunmanın, okuyucularına anında haberi iletmenin heyecanı bambaşkadır. Samsun’da 710 Bin kişi haberleri internet medyasından okuyor ve takip ediyor. Haber tazeleğini yitirmeden okuyuculara sunmak gerekir. Dün yaşanmış bir olayı bugün insanlara anlatmak artık eskilerde kaldı. İnternet gazeteciliğinde haber tazeliğini yitirmez. Anında okuyucu ile buluşur. Ayrıca biz internet gazetecileri olarak dijital bir tarih yazıyoruz. Bundan 10 yada 20 yıl sonra bile bugün yaşanan haberi açıp okuyabilirsiniz ama 10 sene önceki bir haberi basılı gazeteden öğrenmeniz imkansız’ dedi.