FETÖ'nün Samsun Yönetimi

TAKİP ET

Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik dava ve soruşturmalarda haklarında yakalama kararı olan çok sayıda isim halen firari. Yurtdışına kaçan Durmuşoğlu, Kenya İmamı Karaduman ve Osman Reis aranıyor Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik dava ve soruşturmalarda haklarında yakalama kararı olan Fetullah Gülen, Emre Uslu, Ekrem Dumanlı, hakim, savcı ve iş adamlarının yanı sıra bazı emniyet müdürlerinin de yer aldığı firariler arasına, Samsun'daki çok sayıda isim de eklendi. Çoğu işadamı olan aralarında Samsun imamı ve FETÖ'nün örgüt hiyarerşisinde yönetici oldukları tespit edilen işadamlarının çoğu yurtdışına kaçmış durumda.

 

Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik dava ve soruşturmalarda haklarında yakalama kararı olan çok sayıda isim halen firari. Yurtdışına kaçan Durmuşoğlu, Kenya İmamı Karaduman ve Osman Reis aranıyor 
 

Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik dava ve soruşturmalarda haklarında yakalama kararı olan çok sayıda isim halen firari. Yurtdışına kaçan Durmuşoğlu, Kenya İmamı Karaduman ve Osman Reis aranıyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik dava ve soruşturmalarda haklarında yakalama kararı olan Fetullah Gülen, Emre Uslu, Ekrem Dumanlı, hakim, savcı ve iş adamlarının yanı sıra bazı emniyet müdürlerinin de  yer aldığı firariler arasına, Samsun'daki çok sayıda isim de eklendi. Çoğu işadamı olan aralarında Samsun imamı ve FETÖ'nün örgüt hiyarerşisinde yönetici oldukları tespit edilen işadamlarının çoğu yurtdışına kaçmış durumda.

 

BİR NUMARALI FİRARİ FETHULLAH GÜLEN

FETÖ soruşturmaları ve davalarında haklarında yakalama kararı olan bir numaralı sanık Fetullah Gülen dahil birçok şüpheli yurt dışında bulunuyor. Fetullahçı Terör Örgütü'nün, ‘şikede kumpas’ yaptığına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, eski Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş, eski Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu ve avukat Halil İbrahim Koca halen kaçak durumda bulunuyor.

 

ZEKERİYA ÖZ VE ADİL ÖKSÜZ

FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe girişiminin savcıları Zekeriya Öz ile Celal Kara'nın da haklarında tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkarılmasından önce yurt dışına kaçtıkları belirlenmişti. Ayrıca Ergenekon, Odatv gibi birçok davanın savcısı olan ve HSYK tarafından açığa alınan Cihan Kansız'ın da Belçika'ya gittiği ortaya çıkmıştı. 15 Temmuz darbe girişiminde Hava Kuvvetleri İmamı olduğu belirlenen Adil Öksüz’ün de yakalandıktan sonra serbest bırakılmasının ardından yurtdışına kaçtığı belirlenmişti.

 

SAMSUN'DAKİ FİRARİLERİN HEPSİ İŞADAMI

"FETÖ yöneticiliği, terörizmin finansmanı, zimmet, terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlamaları kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan bir numaralı işadamı ise Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek. Tıpkı Akın İpek gibi Samsun'da da çok sayıda işadamı, tutuklanarak cezaevine gönderilme korkusuyla yurtdışına kaçmış ya da kaçırılmış durumda. Samsun Valiliği'nin FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yürütülen operasyonlarda gözaltına alınan ve aranan isimlere ilişkin listesinde yer alan ilk isim Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu. Durmuşoğlu son olarak STSO’daki yönetim kurulu tarafından dışlandıktan sonra sırra kadem basmıştı. Durmuş’un yanı sıra işadamı İsmail Başpınar, Özgür Kaya, Cemal Bilim, Ali Arukan, Metin Madsar gibi isimler de Samsun’da aranan isimleri arasında yer alıyor.

 

FETÖ'NÜN AĞIR TOPLARI DA FİRARDA

Samsun'da halen aranan isimler arasında en dikkat çekeni ise Milli Eğitim camiasına yeterince sızamadığı gerekçesiyle Kenya'ya sürgün edildiği öne sürülen  Kenya'daki Light Akademi Okulları Genel Müdürü ve Ömeriye Vakfı'nın Başkanı Bilal Karaduman. Nairobi’de bulunan Ömeriye Vakfı’nın, Gülen Cemaati ile bağlantılı olarak çalıştığı biliniyor. Samsun'da il imamının 2010 yılına kadar Bilal Karaduman olduğu, daha sonrasında terör örgütü tarafından Kenya imamı olarak görevlendirildiği, daha sonrasında Samsun imamı olarak Ömer Yazıcı'nın il imamlığına getirildiği ortaya çıkmıştı. Karaduman ve Yazıcı halen firari olarak aranıyorlar.

 

FETÖ’NÜN SÖZDE VALİSİ ABD’DE

Samsun'da halen malvarlıklarına el konulan 80'e yakın işadamından birisi olan Nevzat Çelik'in yanı sıra, Karadeniz İşadamları Federasyonu (KASİF)'in eski başkanı Osman Reis de FETÖ'nün firari işadamları arasında yer alıyor. 17-25 Aralık soruşturmaları sonrasında, hükümetin cemaate yönelik baskılarının artması üzerine ABD'ye kaçtığı belirlenen Osman Reis'in, Emniyet tarafından ortaya çıkarılan FETÖ örgüt şemasında ‘il valisi’ olarak uzun yıllar görev yaptığı tespit edilmişti.

 

MEHMET SUNGUR DA ARANIYOR

Samsun'da aranan firariler arasında yer alan işadamlarından Sinan Güngör'ün yanı sıra Samsun merkezli Gürmed Medikal'in sahibi Mehmet Sungur da aranıyor. Mahkeme kararı ile kayyum atanan Gürmed firması geçtiğimiz günlerde TMSF'ye devredilmiş, Sungur'un Türkiye'deki tüm malvarlığına el konulmuştu. Sungur'un örgütün önemli finans kaynaklarından birisi olduğu belirlenirken, firması önceki yıllarda vergi sıralamasında gerilerde yer alan Mehmet Sungur, 2015 yılı sıralamasında Vergi şampiyonu olmuştu. Bu durum, Sungur’un daha önce vergi kaçırdığı iddialarını gündeme getirmişti.

 

Gülsüm Atik/Gazete Gerçek