Atatürk'ün Samsun'da Kullandığı Atayolu

TAKİP ET

Atatürk'ün Havza'dan Amasya'ya kadar gittiği yol şu anda bizim kullanmakta olduğumuz ve bizden önceki neslin de kullandığı yol değil.

 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bugün sabah kahvaltısında Çakallı Han'da gazeteciler ile buluştu. Yılmaz, Atatürk'ün Samsun'da iken kullandığı yol güzergahları hakkında açıklama yaptı. 

Başkan Yılmaz, "Atatürk'ün Havza'dan Amasya'ya kadar gittiği yol şu anda bizim kullanmakta olduğumuz ve bizden önceki neslin de kullandığı yol değil. Atatürk, Osmanlı döneminden kalan bir yolu kullanmış. Eski Ankara yolu güzergahındaki bir noktadan Beşgöz Un Fabrikası'na gelmiş ve dağa doğru tırmanan bir yolu kullanarak Suluova'ya ulaşmış. İşte biz Mustafa Kemal Atatürk'ün kullandığı yolu bir Atayolu olarak turizm haritalarına ve turizm rehberlik kitaplarına işleyecek şekilde bu yıl bitirip turizme açacağız. Atayolu'nda Samsun'a gelen turist gruplarını gezdirerek ilçemizin tanıtımına da katkı sağlamayı düşünüyoruz. Hatta 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları için Samsun'a gelen sporcularımıza bu yolu gösterip Milli Mücadele'nin başkahramanı olan Atatürk'ün kullandığı yol ile ilgili bir tur düzenleyeceğiz" diye konuştu.