Alperen Carus; Kimse Kimseye Güvenmiyor

TAKİP ET

Samsun'un tanınmış avukatlarından Alperen Carus 15 temmuz ve sonrasını bir hukukçu gözüyle İnternet Medya Grubu (İMG) üyelerine anlattı. Carus, '15 temmuz sonrası memleketin tadı kaçtı. Kimse kimseye güvenmiyor.' dedi.

 

Samsun İnternet Medya Grubu (İMG) Samsun'un tanınmış hukukçularından Av. Alperen Carus'la akşam yemeğinde biraraya gelerek 15 temmuz FETÖ darbe girişimini ve 15 temmuz sonrası yaşananları hukukçu gözüyle gazetecilerle paylaştı. FETÖ'nün Türkiye'ye verdiği maddi zarardan çok manevi yıkımın çok daha büyük olduğunu, memlekette kimsenin kimseye güvenmediğini ve Türkiye'nin yaşanan bu gelişmeler sonrası tadının kaçtığını söyledi.

ÜLKEMİN GELDİĞİ NOKTADAN ENDİŞELİYİM
Yıllardır FETÖ'nün çok tehlikeli bir cemaat yapısı olduğunu anlattıklarını başta siyaset olmak üzere toplumun her alanında bu yapıdan uzak durulması için düşüncelerini ve fikirlerini insanlarla paylaştığını dile getiren Carus;'Bu yapının gerçek yüzü 15 temmuz sonrası çok daha net anlaşıldı. Başta iktidar olmak üzere FETÖ'ye destek veren herkesin bunda sorumluluğu var. Bazıları yaşananlar sonrası kabuğuna çekildi. Bazıları da 'Ben demiştim' deyip ikiyüzlü davranmaya başladı. Bu ülke de herkes kimin ne olduğunu çok iyi biliyor. Ülkemi seven bir vatandaş ve bir hukukçu olarak memleketimin geldiği noktaya çok üzülüyor ve endişeleniyorum.' dedi.

AT İZİ İT İZİYLE KARIŞTIRILMAMALI
FETÖ nedeniyle görevden alınan, ihraç edilen ya da bir şekilde mağduriyet yaşayan bazı insanların davalarına baktığını belirten Carus;'Benim burada söyleyeceğim şey şudur; At iziyle it izini birbirine karıştırmamak gerekir. Nitekim ilk günlerde bir şekilde mağdur olmuş bazı kişilerin bugün görevlerine iade edildiklerini görüyoruz. Bu insanlar görevlerine geri dönseler bile o damgayı yemekte bir o kadar kişilerde ve ailelerinde büyük travmalar yaşatıyor. Sürecin çok dikkatli götürülmesi gerektiğine inanıyorum. Şunu da söylemem gerekir ki, olağanüstü hal olmasına rağmen devletin birimleri görevlerini ellerinden geldikçe iyi yapmaya gayret gösteriyor.' diye konuştu.

ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE MİNNET BORÇLUYUZ
FETÖ'ye bulaşmış, ondan rant elde etmiş, zenginliğine zenginlik katıp milyonlarca insanı mağdur eden zihniyetin kim olursa olsun cezalandırılmasından yana olduğunu sözlerine ekleyen Carus;'Bu vatana ve millete kim ihanet ederse etsin bunu affetmek, devletten şefkat beklemek mümkün değildir. Ortada 241 şehit ve iki binin üzerinde gazi olan vatandaşımız var. Bu ülke de yaşayan herkes bu insanlara ve ailelerine minnet borçlu. Bütün bu gerçekler orata iken olanları yok saymak ve hiç bir şey olmamış gibi davranmak büyük Türk milletine ve devletine yakışmaz. Varsa suçu cezasını çekecek ve hak ettiği gerçekle yüzleşecek. Yoksa bu helalleşme bu dünya da olmazsa ahrette mutlaka olacaktır.' şeklinde konuştu.

'BEN YAPTIM OLDU' MANTIĞI OLMAMALIDIR
Türkiye'nin içinde bulunduğu sürecin zorlu ve çetin bir süreç olduğunu belalı coğrafyanın getirdiği handikapların ancak birlik ve beraberlikle çözülebileceğini ifade eden Carus;'Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Bu geminin içinde hep beraber yaşıyorsak şimdi birlik ve beraberlik zamanı dememiz gerekiyor. İktidarın da geçmişten büyük dersler çıkarıp kimseyi dışlamadan ve büyük bir uzlaşma içinde olup toplumu kaynaştırması gerekiyor. 'Geçmişte olduğu gibi 'Ben yaptım oldu' zihniyeti oratadan kalkmalı, halkın çıkarları, beklentileri ve özlemleri doğrultusunda kararlar alıp uygulamaya konulmalıdır. Bu yapıldığı takdirde güven ortamı yeniden tesis edilebilir. Türkiye bu travmayı bu şekilde kısa zamanda atlatır diye düşünüyorum.' diyerek sözlerini tamamladı.