16 Yaşında ki Çocuklara Araba Vaadi İle

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım ilçesi Kılıçdede Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde Narkotik ekiplerince yapılan uyuşturucu operasyonunda uyuşturucu satıcılarının 16 yaşında ki liseli gençler tarafından yapıldığı ortaya çıktı.

 

Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan istihbarat doğrultusunda 5 ayrı kişiye uyuşturucu sattıkları tespit edilen E.Ş. (29), Ö.Ö. (39), E.D. 16) ve M.Y.'yi (17) gözaltına aldı. Şüphelilerin metruk bir binada sakladıkları 15 gram bonzai ele geçti. Polisteki sorguları tamamlanan 4 kişi Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren 4 kişi tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

 

DAHA FAZLA PARA KAZANMA VAADİ

Samsun’da uyuşturucu satışlarının hızla devam ettiği ifade edilirken, Narkotik ekiplerinin de satıcılara göz açtırmadığı belirtilmekte. Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik ekiplerinin geçtiğimiz günlerde yaptıkları operasyonda yakalanan uyuşturucu satıcılarının arasında liseli gençlerin de olması uyuşturucudaki korkunç tabloyu bir kez daha gözler önüne serdi. Yakalanan liseli gençlerden 16 yaşındaki E.D.’nin ifadesi ise uyuşturucu satmak için nasıl kandırıldıklarını ortaya koydu. Ailelerinden aldıkları harçlıkların yeterli olmadığını söyleyen 16 yaşındaki E.D. daha para kazanma vaadi ile kandırıldıklarını belirtti.

 

 

‘3-4 AY İÇİNDE ARABA KAZANIRSINIZ’

Samsun Yeni Adliye binasının arka tarafındaki bir bölgede metruk binada sakladıkları uyuşturucuyu sattıklarını söyleyen E.D.’nin Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesinde, M.T. (18) ile her zaman gittikleri bölgede E.Ş. (29) ve Ö.Ö.(39) ile tanıştıklarını ve bir hafta önce yanlarına gelerek uyuşturucu madde satma teklifinde bulunduklarını, sattıkları uyuşturucunun yarı parasını vereceklerini belirtti. E.D. ifadesinde, “Eğer yakalanarak cezaevine girdiğimizde bize ve ailemize bakacaklarını söylerken yakalanmadığımız taktirde ise 3 veya 4 ay içerisinde araba alacak kadar para kazanacağımızı söylediler. Bizde kabule ederek onlardan aldığımız uyuşturucuyu gelen kişilere satıyorduk. Sattığımız uyuşturucudan bu güne kadar günlük 5 TL ile 20 TL alıyorduk. Uyuşturucu maddeyi gazete kağıdında vermemizi ve bu sayede parmak izimizin de çıkmayacağı uyarısında bulunuyorlardı” dedi.

 

 

BONZAİNİN İÇİNE ÇAY KATMIŞLAR!

E.D. ile beraber uyuşturucu sattığı iddiasıyla yakalanan ve tutuklanan 18 yaşındaki lise öğrencisi M.Y. ise emniyetteki ifadesinde E.Ş. ve Ö.Ö.’nün kendilerine uyuşturucu temin ederek sattırdıklarını ve bu şahısların bonzainin içine çay kattıklarını kaydetti. M.Y. bonzai sattıkları kişilerden bu yönde şikayet de geldiğini aktardı. Liseli gençlere uyuşturucu sattıran E.Ş. ise suçlamaları kabul etmedi. Operasyon kapsamında yakalanan M.A. ise ifadesinde, 16-17 yaşlarında bir çocuktan 20 TL karşılığında uyuşturucu aldığını belirtti. Tutuklanan lise öğrencilerinin ifadelerinden, Samsun ilinde uyuşturucu satıcıların,  artık dar gelirli ailelerin lise öğrenimi gören çocuklarını tuzaklarına düşürerek, günlük 5 ile 20 TL karşılığında, uyuşturucu maddelerden bonzai sattırdıkları, Samsun’da uyuşturucu gerçekleri arasındaki yerini almış bulunuyor.

 

Sezer SEZER/Gerçek Bizde