Samsun Gato Hastanesi, Dedeman Otel Mi Olacak?

TAKİP ET

Samsun Atakum'da önceden Mediva Hastanesi sonrasında ise Gato Hospital olarak bilinen ve yıllar önce kapanan hastane binası yerine Dedeman Hotels & Resorts International tarafından otel yapılacağı öğrenilirken Dedeman Otel konuyla ilgili açıklama yaptı.

KAÇAK BİNAYA OTEL YAPILACAK İDDİASI

Samsun'da doktor Naci Şen'e ait olan bir dönem Mediva Hastanesi olarak hizmet verdikten sonra kapanan ve Gato Hospital olarak sağlık alanında hizmet vermeyi sürdüren bina, bu hastanenin de kapanması ile uzun bir süre atıl kaldı.

Yaşanan yeni gelişmeye göre atıl bina Dedeman Otel olarak hizmet vereceği öğrenildi.

Otel yapılacak hastane binasının şimdiki hali

 

“HENÜZ SÖZLEŞME İMZALAMADIK”

Binanın otele dönüştürülmesi ile ilgili çalışmaların başladığı ifade edilirken Dedeman Hotels & Resorts International’dan konuya ilişkin açıklama geldi.

Yapılan açıklamada; “Markamız, dünya çapında birçok otel projesi için yönetim veya franchise anlaşmaları imzalamak üzere görüşmeler yapmaktadır.

Söz konusu binanın sahibi ile de ön görüşme yapılmış olup, binanın tamamen yıkıldıktan sonra, yeni bir otel yapılacağı teyit edilmiştir. Halen görüşmelerin sürdüğü proje için henüz sözleşme imzalanmamıştır. 

Bu habere ilişkin bilginin gerçeği yansıtmadığını bilgilerinize sunar, sağduyunuz için teşekkür ederiz.” İfadelerine yer verildi.

BELEDİYE BİNAYI MÜHÜRLEMİŞTİ

Hastane olarak kullanıldığı dönemlerde söz konusu binaya sonradan eklenen yapıların kaçak olarak yapıldığı ve belediyeden ruhsat alınamadığı, kaçak binanın bir dönem belediye tarafından mühürlendiği biliniyor.

Gato Hospital Mediva Hastanesi Dedeman Otel Samsun