Samsun'da seçimin kaybedeni İyi Parti oldu

TAKİP ET

İyi Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, Samsun'da oylarının yüzde 25 olduğunu ifade ederken seçimlerde İyi Parti Samsun'da yüzde 12 oy aldı.

OKAN ÇAKIR / ÖZEL HABER: Türkiye dün genel seçimlerde oyunu kullandı. Türkiye tarihinde en yüksek katılımın yaşandığı seçimlerde Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı.

İYİ PARTİ SAMSUN’DA KAYBETTİ

Samsun’da genel seçim sonuçları partilerin genel durumlarını ortaya çıkardı. Çıkan sonuçlara göre Samsun’da seçimin kaybedeni İyi Parti oldu.

YÜZDE 24 DEDİ 12 ALDI

İyi Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, seçimlerden önce yaptığı açıklamada “Partimizin oy durumu çok iyi. Yaptığımız anketlerde oy oranımız yüzde 24 görünüyor” demişti. Seçimlerden alınan sonuçlara göre ise İyi Parti Samsun’da yüzde 12,14 oy alabildi.

4 VEKİL ÇIKARACAĞIZ DEDİ 1 VEKİL ZOR ÇIKTI

Başkan Hasan Aksoy, Samsun’dan meclise 4 vekil göndereceğiz açıklamaları yaparken, oylar sayılırken İyi Parti’nin bir ara vekil barajının altına düştüğü görüldü. Oy sayımları devam ederken vekil barajının üzerine tekrar çıkan İyi Parti Samsun’da bir vekil çıkararak Erhan Usta’ya meclise göndermeyi başardı.

SAMSUN’DA 2. PARTİYİZ DEDİ, MHP’NİN ALTINDA KALDI

İyi Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, yüzde 24 oy oranları Samsun’da ikinci parti olduklarını ifade etmişti. CHP’nin üçüncü parti, MHP’nin ise dördüncü parti olduğunu ifade etmişti. Alınan sonuçlara göre İyi Parti, MHP’nin de altında kalarak dördüncü parti oldu.

BAZI MAHALLELERDE ÇALIŞMA YAPILMADI

İlkadım ilçesinde Baruthane, Karasamsun ve Kalkancı gibi 3 büyük mahallede iyi Parti'nin çalışma yapmaması neticesinde o mahallelerde İyi Parti'nin oy oranında ciddi bir düşüş yaşandı. Baruthane, Karasamsun ve Kalkancı mahallelerinde, Yıldırımlar Derneği'nin ve meclis Üyesi Adem Yıldırım'ın oy toplama potansiyeli yüksek iken, İyi Parti'nin bu mahallelerde seçim çalışması yapmaması, partiye tepki olarak sandıklara yansıdığı görüldü.

AKSOY İSTİFA EDECEK Mİ?

İyi Partili seçmenler ve yöneticiler Samsun’da yaşanan ciddi oy kayıplarının nedenlerini tartışırken hedefe Başkan Hasan Aksoy oturtuldu. İyi Parti’deki ciddi oy kayıplarının sorumlusu olarak görülen İyi Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy’un istifa edip etmeyeceği kulislerde tartışılan konular arasında yerini aldı.

Samsun Samsun İyi Parti İyi Parti Hasan Aksoy Adem Yıldırım