Samsun'da MHP'li meclis üyeleri istifa mı edecek?

TAKİP ET

Samsun'da MHP'li meclis üyelerinin, MHP Samsun İl Yönetimi tarafından yok sayılmasıyla tırmanan gerginlik, istifa aşamasına geldi.

GERÇEK TARAF / OKAN ÇAKIR: Samsun MHP İl Başkanlığı ataması gerçekleşen Burhan Mucur il başkanı olarak görevine geçtiğimiz ay başladı. Atamayla gelen Başkan Burhan Mucur, önce küçük ilçelerin kongrelerini gerçekleştirerek ilçe yönetimlerini seçim ile belirledi.

MHP’DE İLÇE KONGRELERİ BİTTİ

Samsun’un iki büyük ilçesi İlkadım ve Atakum ilçe kongreleri de geçen hafta tamamlanmış oldu. Önümüzdeki günlerde yapılacak İl kongresi için delegelerin isimleri de belirlendi.

GERGİNLİĞİN FİTİLİNİ ATEŞLEDİ

Delegelerin belirlenmesinde bazı meclis üyelerinin isimlerinin bilinçli ve kasıtlı şekilde yedek listeye yazılması parti içinde gerginliğin fitilini ateşledi. Hatta listede bağlı bulunduğu ilçe teşkilatından üye olarak yazılması gerekirken başka bir ilçe teşkilatının listesinden üye olarak gösterilen isimlerin olduğu görüldü.

YOK SAYILDIKLARI İÇİN İSTİFA İDDİASI

Yedek listeye yazılan meclis üyelerinin bir çoğu parti içerisinde yok sayıldıkları düşüncesiyle istifa edecekleri iddiası kamuoyunda yankılandı. İl Başkanlığı koltuğuna geçen ay atama ile oturan Burhan Mucur, ilk siyasi krizini yaşamış oldu.