Samsun Amisos Kafe ve Sevgi Kafe mühürlendi

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım ilçesinde yer alan Amisos Kafe ve Sevgi Kafe, zabıta ekiplerince mühürlendi.

Samsun'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından özel bir firmaya kiralanan Sevgi Kafe ve Amisos Kafe'nin işyeri açma ve çalışma ruhsatı yönetmeliği kapsamında mühürlenmesi olayı büyük yankı uyandırdı. Her iki kafede ruhsatı olmamasına rağmen Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralanarak özel bir firmaya verildi.

RUHSATSIZ ŞEKİLDE KİRALANDI
Hedef Halk Gazetesinde 'SBB Kiralaması Komediye Dönüştü' başlıklı haberde, Sevgi Kafe ve Amisos Kafe'nin yıllar önce kaçak bir şekilde yapıldığı ruhsatı olmayan bu kafelerin 2 yıl önce özel bir işletmeye kiralandığı bilgisine yer verildi.

İMAR PLANI İPTAL OLDU, TESİSLER MÜHÜRLENDİ
Kiralama işleminin ardından ise özel firma, Sevgi Kafe ve Amisos Kafe'yi iki yıl boyunca devraldığı gibi işletti. Ruhsatı olmayan kafenin, kiraya verilmesi sonrası harekete geçen Milli Emlak, Kıyı Kenar Kanununa aykırı olan işletmelerin, imar planlarının da iptal edilmesi üzerine kafelerin kapatılmasını talep etti. Bu talep üzerine Sevgi Kafe ve Amisos Kafe Samsun Büyükşehir Belediyesi zabıtaları tarafından mühürlendi.

AYIPLI MAL DURUMU
Haberde, "ruhsatsız olan iki kafe şayet bu haliyle kiraya çıkartıldı ise ihaleyi alan firmaya ayıplı mal mı verilmiş oldu.?" sorusu yöneltilirken "Samsun Büyükşehir Belediyesi, Sevgi Kafe'nin bulunduğu bölgeyi Millet Bahçesi kapsamına sokmuştu. Açılan davalar sonrası Millet Bahçesi statütüsüne de yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Bu nedenle Sevgi Kafe'nin bulunduğu alana ait imar planlarıda devredışı kalmış olduğu" vurgulandı.