Samsun'a kamu kampüsü yapılacak

TAKİP ET

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi'nin olduğu alana Samsun Valiliği idari birimleri ve Samsun Büyükşehir Belediyesinin birimlerinin olacağı yeni bir kampüs yapılacak.

Samsun Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında konuşan Başkan Mustafa Demir, “Kamu Kampüsü ile ilgili çalışmamızı başlattık. Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanındaki yer Sağlık Bakanlığı'na tahsisliydi. Bakanlık da bize tahsis etti. Valilik idari birimleri olacak. Enfes bir kültür merkezini inşa edeceğiz. Bir de belediyenin tüm birimleri orada olacak. Çok kaliteli bir Kamu Kampüsünü şehrimize kazandırmış olacağız” dedi.
 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan kapanış toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantısı’nda 42 gündem maddesi görüşüldü.
 

KAMU KAMPÜSÜ KURULACAK
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir; “Kamu kampüsü ile ilgili çalışmamızı başlattık. Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanındaki yer Sağlık Bakanlığı'na tahsisliydi. Bakanlık da bize tahsis etti. Valilik idari birimleri olacak. Enfes bir kültür merkezini inşa edeceğiz. Bir de belediyenin tüm birimleri orada olacak. SASKİ de dahil. Akıllı ve sıfır atık bina. Enerji ve kullanım verimliliği açısından da Türkiye'ye örnek olacak bir bina. Çok kaliteli bir Kamu Kampüsünü şehrimize kazandırmış olacağız” diye konuştu.