Salıpazarı'nda seçim sonuçlarına itiraz edildi

TAKİP ET

31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimlerde Samsun'un Salıpazarı ilçesinde ki seçim sonuçlarına itiraz edildi.

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşen yerel seçim sonuçlarının yankıları devam ediyor. 
AK Parti'nin ülke genelinde yüzde 10 oy kaybı siyaset gündeminde halen tartışılırken, kaybedebilen il ve ilçe belediyeleri için parti içerisinde ki karar verici merciler oy kaybının nedenlerini araştırıyor. 

BBP İLE MHP YARIŞTI
Bir çok il ve ilçeyi kaybeden AK Parti, Samsun'un Salıpazarı ilçesini de Büyük Birlik Partisi'ne kaptırdı. AK Parti Salıpazarı'nda aday göstermez iken Cumhur ittifakı ortağı MHP'nin aday olarak çıkardığı Osman Yüksel'i destekledi.

150 OY İLE KAZANDI
Salıpazarı'nın eski siyasetçilerinden BBP Adayı Refahatttin Karaca yerel seçim sonuçlarına göre 5 Bin 47 oy alırken, MHP Adayı Osman Yüksel ise 4 Bin 897 oy ile rakibine 150 oy ile kaybetti. 

"ZARF SAYISI SEÇMEN SAYISINDAN FAZLA"
Aradaki oy farkının az olması nedeniyle Salıpazarı'nda seçim sonuçlarına, 1001 ile 1069 arasındaki tüm sandıkları için, sandıklardan çıkan zarf sayısının seçmen sayısından fazla olduğu iddiasıyla itiraz edildi.

İTİRAZ RED EDİLDİ
Salıpazarı İlçe Seçim Kurulu'na yapılan itiraz sonrasında değerlendirme yapan kurul üyeleri itirazın sadece soyut olduğunu ve yeterli kanıt ve belgenin olmadığı gerekçesiyle reddedilmesine karar verdi.


Kaynak: GercekTaraf.com / OKAN ÇAKIR