Salıpazarı'nda Abdullah Karapıçak rahatsızlığı

TAKİP ET

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde Cumhur İtiifakında MHP Belediye Başkan Adayının kim olacağı tartışılırken, MHP aday adayı Abdullah Karapıçak'a tepkiler yükseliyor. 

OKAN ÇAKIR / ÖZEL HABER

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşerek yerel seçimlere siyasi partiler kilitlenmiş durumda. Partiler aday adayları arasından adaylarını belirlemeye çalışırken Samsun'da Cumhur ittifakı üyeleri AK Parti ve MHP'nin hangi ilçelerde aday çıkaracağı merak ediliyor. 


MHP LADİK'TE ADAY ÇIKARACAKTI
Samsun'un Ladik ilçesinde MHP'nin aday çıkaracağı ve AK Parti'nin aday çıkarmayacağı konuşuluyordu. AK Parti'nin ilçede gerçekleştirdiği kamuoyu araştırması ile birlikte MHP'nin Ladik'te kaybedeceği, o nedenle Ladik'te AK Parti'nin aday çıkarması kararlaştırıldı. 


LADİK YERİNE SALIPAZARI OLDU
Ladik ilçesinde aday çıkaramayan MHP'ye Salıpazarı ilçesinde aday çıkarılması AK Parti tarafından önerildi. Buna göre AK Parti Salıpazarı ilçesinde aday çıkarmayacak ittifak ortağı MHP'ye destek verecek. 


ABDULLAH KARAPIÇAK İSMİ KAOSA NEDEN OLDU
Salıpazarı ilçesinde AK Parti'nin aday çıkarmayacağı ilçe vatandaşları tarafından şaşkınlık ile karşılanırken, ilçede pek tanınmayan Abdullah Karapıçak'ın aday olacağı söylentisi ilçede kaosa neden oldu. Bir önceki yerel seçim sonuçlarında yüzde 61'in üzerinde AK Parti'ye oy veren seçmen vardı. Bu seçimlerde AK Parti'nin oy oranının ne kadar değişeceği merakla bekleniyor. 


TEPKİLER ARTINCA ADAYIMIZ BELLİ DEĞİL AÇIKLAMASI
MHP'nin Salıpazarı ilçesinde muhtemel adayı olarak görünen Abdullah Karapıçak'a gelen tepkiler üzerine MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur "Henüz aday netleşmedi" şeklinde açıklama yaparak ilçe halkının tepkisini dindirmeye çalışmış fakat başaramıştı. 


15 OCAK BEKLENİYOR
AK Parti'nin ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacağı tarih olan 15 Ocak 2024'ten sonra MHP'nin Salıpazarı Belediye Başkan Adayı'nın kesin olarak netleşmesi bekleniyor.