Salıpazarı MHP Başkan Adayı Osman Yüksel'in adaylığı düştü mü?

TAKİP ET

MHP Salıpazarı Belediye Başkan Adayı Osman Yüksel'in seçim takvimine uymadığı gerekçesiyle adaylığı düşürülmesi için Seçim Kurulu'na itiraz edildi.

OKAN ÇAKIR / GERÇEK TARAF


Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde aday olabilmek için kamu görevlilerinin 1 Aralık Cuma günü saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiğini bildirdi.
YSK'ya göre ODA Başkanlarının da kamu görevlisi olması nedeniyle, yerel seçimlere girebilmeleri için seçim takvimine uyarak 1 Aralık tarihinde istifa etmeleri gerekiyor. 

İSTİFA ETMEDİĞİ İDDİASIYLA İTİRAZ
Salıpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Osman Yüksel'in görevinden 1 Aralık'tan sonra istifa ettiği ve bu gerekçe ile diğer parti temsilcilerinin Seçim Kurulu'na, Yüksel'in adaylığı düşürülmesi için başvuru yaptığı öğrenildi.

KURUL OLUŞTURULDU
Seçim Kurulu, MHP Salıpazarı Belediye Başkan Adayı Osman Yüksel'in Salıpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı görevinden 1 Aralık tarihi öncesi istifa edip etmediğini araştırmak için kurul oluşturdu. 

İTİRAZ RED EDİLDİ
Seçim Kurulu tarafından yapılan araştırma ve incelemere göre; MHP Adayı Osman Yüksel'in istifa sürecinin seçim takvimine uyduğu ve 1 Aralık istifa tarihinden önce oda başkanlığından istifa ettiği gerekçesiyle, adaylığı düşürülmesi noktasında itirazı red etti. Buna göre MHP Adayı Osman Yüksel'in önünde engel kalmadı.
 

Osman Yüksel Salıpazarı MHP Osman Yüksel Salıpazarı