PCR testi nedir, fiyatı nerede yapılıyor, koronavirüs testi, covid testi fiyatı, nerede yapılır?

TAKİP ET

2020 yılının başında tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü tespitinin yapılması için PCR testi yapabilirsiniz. Koronavirüs testi olarak bilinen PCR testi fiyatı açıklandı. PCT testi nerede yapılır sorusunun cevabını haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

Yurt dışına çıkışlarda PCR testi istenen ve bu testi yaptırmak üzere sağlık tesislerine başvuranların işlemlerinin nasıl olacağı açıklandı. Buna göre, yurt dışına çıkmak için gideceği ülke tarafından PCR testi istenmesi nedeniyle test yaptırmak isteyenler, uçak bileti veya varsa görev kağıdını dilekçesine ekleyerek yetkili laboratuvarlara başvurabilecek. Peki ama PCR testi ücretleri ne kadar? PCR testi fiyat 2020

PCR Testi ücreti ne kadar?

PCR Testi ücreti 250 lira olarak açıklandı.

PCR testi nerede ve nasıl yapılır?

Yetkili laboratuvar listesine, "https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/haberler/yetkilendirilmis-covi-d-19-tani-laboratuvarlari.html" adresinden ulaşılabilecek.

250 Liranın üzerinde paraisterlerse şikayet edin

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Eğer hastanede ya da polikliniklerde PCR testi için 250 liradan fazla para talep eden olursa bize bildirin" dedi. Koca, "250 liradan fazla para alan işletmenin ruhsatını iptal edeceğiz" dedi.