Korona virüsü salgının sonu gerçekten geliyor mu?

TAKİP ET

Dünya Sağlık Örgütü pandeminin olası bir sonunu görüyor - DW'ye göre Almanya'daki uzmanlar, savunmasız gruplara vurgu yapan bir strateji değişikliği öneriyor

Çarşamba gecesi, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Cenevre'de "dünya koronavirüs pandemisini sona erdirmek için hiç bu kadar iyi bir konumda olmamıştı " dedi. Geçen hafta, Mart 2020'den bu yana dünya çapında koronavirüsten en düşük ölüm sayısını gördü.

Ancak DSÖ başkanı verdiği basın toplantısında, "henüz hedefimize ulaşmadığımızı", ulusal hükümetlerin sağlık önlemlerini gevşetmemesi gerektiğini ve artık "bu hayali çizgiyi aşmak için daha çok çalışmamız ve daha çok çalışmamız gerektiğine dikkat çekti. emeğimizin meyvelerinin tadını çıkarın". DSÖ ayrıca birçok ülkede enfeksiyon seviyelerinin yükseldiği, ancak koruyucu önlemler gevşetildiği için görünür olmadığı konusunda da uyarıyor. Örgüt başkanı, "bu fırsattan şimdi yararlanamazsak, daha fazla varyasyon, daha fazla ölüm, daha fazla aksama ve daha fazla belirsizlik riskiyle karşı karşıya kalırız" dedi.

Kış için yeni strateji

Bir grup Alman bilim insanı, sağlık sistemindeki kritik altyapının korunmasının yanı sıra savunmasız grupların korunmasına daha fazla vurgu yapacak olan kış için yeni bir strateji önermektedir. Bilim adamları, Alman Hastanelerde Hijyen ve Güvenlik Derneği tarafından yayınlanan bir belgede, "Koronavirüs vakalarının yanı sıra aşılar da popülasyonda yaygın bir bağışıklığa neden oldu" diyor. Uzmanlar, diğer şeylerin yanı sıra, sağlık mesleklerinde zorunlu aşılamanın kaldırılmasını önererek, “orantılılık ilkesine saygı göstermeyen” önlemlere gerek olmadığına işaret ederken, okullarda sürekli test yapılmasını ve zorunlu maske kullanımını reddettiklerini belirttiler. özel bir nedendir.

Almanya Eğitim Bakanı Bettina Stark-Wadzinger bir radyo röportajında, "Koronavirüs nedeniyle artık kapatılan okullar yok" dedi. Hem çocuklar hem de aileleri için sonuçları çok büyük olduğu için okulların kapalı kalamayacağına karakteristik olarak dikkat çekti. Röportajında ​​hayat öğretmenliğinin ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Tanınmış epidemiyolog Hendrik Streck, BILD ile yaptığı röportajda şunları söyledi: "Sonbaharda dördüncü kez tekrar aşı olmayacağım, çünkü zaten üç kez aşı oldum ve yaz aylarında bir kez hastalandım." Belirttiği gibi hastalık korona virüsüne karşı ek bir yardımcıdır. Streek, Aşı Komitesine tavsiyesi ile üç aşı dozunun 60 yaş altı sağlıklı insanlar için mükemmel koruma sağladığını belirtiyor. Aile Hekimleri Derneği, özellikle 60 yaş üstü ve hassas gruplar için tavsiye edilmesine rağmen, koronavirüsün Omicron mutasyonuna karşı rapel doz talebinin düşük seviyelerde kaldığını belirtti. Omicron'un BA.5 alt varyantı için vatandaşlara hangi güçlendirici aşının önerildiği konusunda da büyük bir tartışma başladı.

Vaka sayısı uydurma mı?

Ancak Almanya'da Robert Koch Epidemiyoloji Enstitüsü, pandeminin temel rakamlarında son birkaç haftadaki "düşüş eğiliminin" sona erdiğini belirtiyor. Enstitünün Perşembe akşamı açıkladığı gibi, vaka sayısı günde 50.000 civarında sabitlendi ve daha fazla düşmesi beklenmiyor. Bununla birlikte, Enstitü uzmanları, mevcut bilgilerin fiilen eksik olduğunu bildiriyor, çünkü artık sadece PCR testleri "pozitif" olarak kaydediliyor, bu da enfekte olan herkesin yapmadığı bir şey, herhangi bir gecikme de nihai hasta sayısını farklılaştırıyor.

Uzmanlara göre, virüsün suşları da genellikle tespit edilmediğinden, gerçek hasta sayısı önemli ölçüde daha yüksektir. Şu anda ülke iki hız izliyor gibi görünüyor, Aile Hekimleri Derneği grip gibi diğer hastalıklara daha fazla önem verilmesi çağrısında bulunurken, diğer yandan Alman hükümeti, özellikle Sağlık Bakanı Karl Lauterbach yeni bir açıklama yaptı. 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak koronavirüse karşı koruma önlemleri. Aslında Alman vatandaşlarının hayatından hiçbir zaman tamamen çıkmamış olan bir maske kullanımına vurgu yapıldı.