Putin kalp krizi geçirdi mi, Putin sağlık durumu nasıl, Putin öldü mü?

TAKİP ET

Rusya devlet başkanı Putin'in kalp krizi geçirdiği "yerde yatarken, gözlerini devirirken" görüldüğü iddiası ortalığı karıştırdı.

Kremlin'den eski bir kişi tarafından yönetildiği iddia edilen bir Telegram kanalı, Rus liderin gardiyanlar tarafından yatak odasının zemininde "yerde yatarken, gözlerini devirirken" bulunduğunu söyleyerek olayı bildirdi.

Doktorların hemen çağrıldığı ve daha sonra 71 yaşındaki kişinin "kalp krizi" geçirdiği teşhisinin konulduğu bildirildi. Doğrulanmamış rapor, Putin'in sağlık durumuyla ilgili uzun zamandır gizlenen bir tıbbi duruma ilişkin söylentiler arasında ısrarla yapılan spekülasyonların ardından geldi.

Eski bir Rus korgeneral tarafından yönetildiği söylenen Telegram kanalı General SVR, bir gönderisinde şunları söyledi:

"Rezidansta görev yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in güvenlik görevlileri, başkanın yatak odasından gürültü ve düşme sesleri geldiğini duydu. İki güvenlik görevlisi hemen başkanın yatak odasına girdi ve Putin'in yatağın yanında yerde yattığını ve içinde yiyecek ve içeceklerin bulunduğu devrilmiş bir masa gördü. Putin yerde yatarken sarsılarak kamburlaştı ve gözlerini devirdi.