Oğuzhan Asıltürk, 'Biz kaybettirmek için seçimlere girmiyoruz'

TAKİP ET

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurlu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, ' AK Parti'ye İstanbul'da biz kaybettirdik diyen Saadet Partisi Partisi hatibi Hasan Damar'ın sözlerinin partisinin görüşün yansıtmadığını belirtti.

23 Haziran seçimleri için geri sayım sürerken, Bursa'da katıldığı parti toplantısında konuşan Avrupa Milli Görüş Teşkilatı kurucularından Saadet Partisi hatibi Hasan Damar, AK Parti'ye İstanbul'u kaybettiren partinin Saadet Partisi olduğunu söyledi. SP'nin anahtar parti olduğunu ileri süren Damar, Türkiye'nin en güçlü partisi olduklarını söyledi.

Avrupa Milli Görüş Teşkilatı kurucularından Saadet Partisi hatibi Hasan Damar’ın açıklamasını kabul etmediklerini belirten Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurlu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, “ Saadet Partisi İstanbul’da seçimlere bir parti kaybetsin, diğer bir parti kazansın diye girmemektedir” dedi.

Asıltürk açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Saadet Parti’miz 31 Mart 2019 mahalli seçimlerinde hiçbir ittifakın içerisinde olmadan Türkiye’deki bütün Büyükşehir, İl, ilçe ve beldelerde ittifaksız ve tek başına seçimlere girmiştir. Saadet Partisi, YSK’nın İstanbul’da Büyükşehir Belediye seçiminin yenilenmesi kararından sonra da istişareler sonucu seçime yine kendi adayımızla girmeye karar vermiştir. Milli Görüş partileri 50 yıldır hiçbir seçime girmemezlik etmemiştir. Milli Görüş partileri seçimlere başka siyasi partiler kazansın ya da kaybetsin diye değil, davasına hizmet etmek amacıyla girer. Biz ülke ve milletin çıkarlarını her zaman parti menfaatlerinden üstün görmüş bir siyasi hareketiz. Biliyor ve inanıyoruz ki, ülkemizin düze çıkması, milletimizin nefes alabilmesi için Saadet Partisi’nin güçlenmesine ve bir an önce iktidara gelmesine büyük ihtiyaç var. Belediye’ler hizmet yerleridir ve şehrine hakkıyla hizmet eden belediye başkanları kolay kolay seçim kaybetmezler. Bu vesileyle tekrar hatırlatmak isterim ki, Saadet Partisi İstanbul’da seçimlere bir parti kaybetsin, diğer bir parti kazansın diye girmemektedir. Bu manaya gelecek konuşma ve açıklamaları da uygun bulmuyoruz. Biz Milli Görüşçüler şu parti kaybetsin, bu parti kaybetsin diye değil; Allah rızası için çalışır, kendi adayımız, kendi partimiz kazansın diye gayret ederiz. Aksini ifade eden hiçbir konuşma ve açıklama partimize ait değildir.