Ali Babacan yeni partisi için toplantı yaptı

TAKİP ET

AK Parti'den ihraç edilenler ve ayrılan isimlerden oluşacağı beklenen Ali Babacan başkanlığında kurulması beklenen yeni parti için görüşmeler başladı.

31 Mart seçimleri öncesinde AK Parti'den ayrılanların kuracağı iki parti iddiaları artık Ankara kulislerinde daha yüksek sesle konuşuluyor. Ahmet Davutoğlu ekibi bir tarafta yer alırken, Ali Babacan ve ekibi ise diğer tarafta konuşlandı.

ATIKLAR BİRARADA
Babacan, geçtiğimiz gün Haşim Kılıç'ın annesinin cenazesine katıldıktan sonra Yozgat'ta Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek, eski bakanlardan Sadullah Ergin ve Beşir Atalay'la bir araya gelmiş görüş alışverişinde bulunmuştu.

ERTUĞRUL GÜNAY DA TOPLANTIDA

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, hareketin bir kadro hareketi olduğunu zaman zaman toplantılara kendinin de katıldığını ifade etti.

Öte yandan Günay; "İyi Parti gibi yalnızca bir partinin içinden çıkıp yola devam etmek gibi bir düşünce doğru değil. Herkesle istişare yapılıyor." diye konuştu.

SAMSUN'DA ESKİ İSİMLER

AK Parti Samsun teşkilatında önemli görevler üstlenmiş ama son yıllarda parti aleyhine çalışmaları nedeniyle parti üyeliğinden atılan ve istifa ettirelen isimlerinde, Ali Babacan başkanlığında kurulacak yeni partide görev alınacağı öğrenildi. 

Yeni kurulacak parti için ısınma turları yapıldığı, medyada şekillenmeye gidildiği gelen bilgiler arasında yer aldı.