Penil Protez Nedir?

TAKİP ET

Penil protez ya da bir diğer adıyla penis protezi, ameliyat ile penise yerleştirilen bir çeşit materyaldir. Halk arasında çok büyük oranda 'Mutluluk Çubuğu' olarak bilinir.

Cinsel birliktelik esnasında erkeklerde en sık gözlemlenen cinsel sağlık sorunu sertleşme problemidir. Sertleşme sorunu, penisin cinsel birlikteliğe hazırlanılan anda uygun şekilde erekte olmaması durumudur. Bununla birlikte günümüzde sertleşme sorununun giderilmesine yönelik birçok tedavi yöntemi geliştirilmiştir. Penis protez uygulaması da bu alternatif tedavi yöntemlerindendir. Bu uygulama ile ana hedef, kişinin cinsel yaşamını sağlıklı bir noktaya taşımak ve cinsel birliktelik esnasında yaşanan sertleşme sorununu gidermektir.

Penil Protez Ne İşe Yarar?

Penil protez, erektil disfonksiyon hastalarında çok büyük oranda başarı vadeden bir yöntemdir. Günümüzde erektil disfonksiyon sorunlarının giderilmesinde ve sertleşme sorunlarının sağlıklı cinselliğe neden olmasının engellemesinde en yaygın olarak kullanılan yöntem de mutluluk çubuğu tekniğidir. Bu yöntemin başarı oranı alternatif tedavilere göre çok daha yüksektir. Aynı zamanda sertleşme sorununun gözlemlendiği durumlarda kullanılan diğer tedavi yöntemleri, her hasta için uygun olmayabilir. Fakat penil protez, alternatif yöntemlere göre uygulanabilirlik açısından da avantaj vadeder.

Penil Protez Tipleri

Penil protez tipleri, oldukça farklı çeşitlerde bulunuyor olsa da temel olarak çalışma prensibine göre iki farklı şekilde kategorize edilir. Bu iki tip; bükülebilir ve şişirilebilir penil protezlerdir. Bükülebilir penis protez, penisin sürekli olarak sert durumda bulunmasını sağlar. Bu tipte penis protez, doğal olarak gelişen sertleşmeyi ve yumuşamayı taklit etmeme özelliğine sahiptir. Şişirilebilir penis protezler ise içerisinde sıvı bulunan materyallerdir. İki ve üç parçalı olmak üzere iki farklı türe ev sahipliği yapar. Üç parçalı penil protez, doğallık açısından en yüksek düzeyde doğallık vadeden protez türüdür.

Penil Protez Ne Zaman Takılmalıdır?

Penil protez, erektil disfonksiyon sorunlarına karşı gerçekleştirilen tedavi uygulamalarında ilk basamak tedavi yöntemi olarak kullanılır. Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu tarafından da uygulanan penil protez tedavisi, 45 dakika ile 1 saat aralığında tamamlanır. Hastanın hastanede yatış süresi ise çok büyük oranda 2 gündür. Hastanın durumuna göre yatış süresi farklılık gösterebilir. Aynı zamanda materyalin nasıl kullanılacağı da yine uzman hekim tarafından hastaya öğretilir.