Nevzat Özenç'in otelinde gizli pazarlıklar mı yapıldı?

TAKİP ET

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ile belediye personeli Nevzat Özenç'in sahibi olduğu otelde yapıldığı öne sürülen gizli pazarlık Samsun siyasetinde gündemi meşgul ederken, konunun tarafları bu konuda açıklama yaptı.

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimde seçmenler belediye başkanlarını belirleyecek. Partiler belediye başkan adayları belirlemiş durumda.

Belediye başkanları da kendilerine yakın olan belediye meclis üyelerini seçmek için görüşmeler yapmaya başladı.

ÖZENÇ’İN OTELİNDE GÖRÜŞME

İlkadım Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş, belediye personeli Nevzat Özenç ile birlikte, Özenç’e ait Site Camii çevresinde bulunan otelde görüşme yaptığı iddia edildi.

EĞİLİM YOKLAMASI ÖNCESİ GÖRÜŞMÜŞLER

Gerçek Taraf haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni Okan Çakır’ın edindiği bilgilere göre; otelde Başkan Necattin Demirtaş, Nevzat Özenç, CHP Eski Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, CHP Meclis Üyesi Emre Taha Özyer ile CHP’nin İlkadım ve Atakum’da yaptığı, aday belirlemek için düzenlenen eğilim yoklaması öncesinde bir araya geldi.

KAVAKLI OYLARI BÖLÜNMESİN DİYE

Başkan Necattin Demirtaş’ın Kavaklı olması ve Kavaklı oylarının bölünmemesi için CHP’nin İlkadım Aday Adayı Bayram Erişgin’in eğilim yoklamasından birinci sıra çıkmaması için pazarlık yapıldığı öne sürüldü. Kavaklı olan Bayram Erişgin’in oyları böleceğini düşünen Başkan Demirtaş’ın Fatih Türkel ve Emre Taha Özyer’den bu isteğinin yerine getirilmesi karşısında vaadler verip vermediği bilinmiyor.

MECLİS ÜYELİĞİ SÖZÜ

Burada ki görüşmeden ayrılan Fatih Türkel ve Emre Taha Özyer, CHP’nin diğer aday adayı Murat Şenel ile görüşme sağladı. Başkan Demirtaş’ın isteği üzerine Şenel ile görüşme yapan ikili, CHP’nin eğilim yoklamasından Bayram Erişkin’in çıkmaması için uğraşacakları ve bunun karşılığından Murat Şenel’den kendileri için (Fatih Türkel ve Emre Taha Özyer) İlkadım Belediyesi CHP Meclis Üyesi sözü aldığı gelen bilgiler arasında yer aldı.

ÖZENÇ: ÖYLE BİR ŞEY YOK
Gazeteci Okan Çakır’ın, İlkadım Belediye Personeli Nevzat Özenç ile gerçekleştiği telefon görüşmesinde bahsi geçen iddialar hakkında Özenç; “Haberde bahsi geçen olaylar gerçek dışı. Böyle bir görüşme olmadı. İddiaa eden kamera kayıtlarını getirsin gelsin. Böyle bir şey yok” dedi.

ÖZYAR: SİYASET STRATEJİ YAPARAK OLUR

İlkadım Belediye Meclis Üyesi Emre Taha Özyar ise açıklamasında; "Otelde ki görüşme konusunu biliyorum. O gün Fatih Türkel, Site Camii tarafında olan işlerini bitirdikten sonra otelin kapısında Nevzat Özenç’le Başkan Demirtaş duruyorlar. Özenç oradan Fatih Türkel’e “buraya gel” diyerek davet edip görüşüyorlar. O gün görüşmede ben yoktum ama Fatih abiden aldığım bilgilere göre normal bir sohbet edip çay içmişler. Öyle kapalı kapılar ardında gizli görüşmeler falan yok. Ayrıca siyaset strateji ile yürütülür. Strateji yapmak için bir araya gelmek lazım. Ben Necattin Başkan ile sürekli görüşüyorum, bundan daha doğal ne olabilir ki. Farklı anlamlar çıkarmamak lazım" dedi.

Diğer konuya da cevap veren Özyar; "CHP parti üyeleri eğilim yoklamasında ilk önce partiye ne zaman üye olmuş, partiye ne katmış, insani ilişkileri nasıl gibi sorularını kendilerine sorarak eğilim yoklamasında o şekilde oy kullanır. Parti üyelerimiz birilerinin aklıyla iş yapmaz” diye konuştu.

Fatih Türkel Emre Taha Özyar Necattin Demirtaş Okan Çakır Nevzat Özenç İlkadım Belediyesi Bayram Erişgin