Necattin Demirtaş 14 yıldır sözünü tutmadı, mahalleli isyan eti

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım ilçesi Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallelerine yıllardır verilen doğalgaz ve kentsel dönüşüm sözü tutulmayınca vatandaş isyan etti. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın seçimlerde söz vermesine rağmen 14 yıldır mahalleye tek bir çivi çakılmadı.

Samsun’un en güzel deniz manzarasına sahip iki mahallesinde vatandaşlar pankartlı isyan etti.

DEMİRTAŞ 2009 YILINDA SÖZ VERMİŞTİ

2009 yılı seçimlerinde vatandaşlara “Samsun 1919” projesi ile kentsel dönüşümü yapacağını vaat eden İlkadım Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş, aradan geçen 5 yıl boyunca kentsel dönüşümü başlatamadı. 2014 yılı seçimlerinde ise tekrar aday olmasına rağmen seçilemedi.

YİNE SEÇİMLERDE SÖZ VERDİ VE TUTMADI

2019 yılı yerel seçimlerinde ise seçim vaatleri arasına aldığı Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallerinde kentsel dönüşüm başlatılacağını ifade etmişti. 2021 yılında kentsel dönüşümün başladığı söyleyen ama hala dönüşemeyen mahallelerde vatandaşlar isyan etti.

MAHALLELİ EN SONUNDA İSYAN ETTİ

2024 yılı yerel seçimlerine yaklaşırken Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesinde dönüşüm adına hiçbir şey yapılmadı. Mahalle sakinleri ise kentsel dönüşüm olmayacaksa mahallelerine doğalgazın verilmesini istedi. Bu istek karşısında da suskun kalan Demirtaş’a bu sefer mahalle sakinleri isyan etti. Mahalle sakinleri hazırladıkları pankarta “21. Yüzyılın ortasında doğalgazı olmayan mahallemize doğalgaz istiyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” yazarak astı.