Muzların içinden kokain çıktı

TAKİP ET

Ekvator'dan Mersin Limanı'na getirilen muz yüklü konteynerlerın içinden 11 kilo uyuşturucu madde kokakin çıktı.

Kokain olarak adlandırılan uyuşturucu madde sevkiyatı için Mersin Limanı; uyuşturucu baronlarının gözde transfer noktası haline gelmiş durumda. 

Mersin Limanı’nda uyuşturucu sevkiyatı yapan bir ülke ise dikkat çekiyor. “Ekvador”

Ekvador’daki uyuşturucu baronlarının sevkiyat için kullandıkları yöntem ise yıllardır aynı. Muz yüklü konteynerlerin içine gizlenmiş paket paket kokain. 

Ancak Emniyet, bu sevkiyata izin vermiyor. Çoğunlukla ihbar üzerine harekete geçen Mersin Emniyeti, rutin denetimler sırasında da muz konteynerlerinde kokain ele geçiriyor. 

Mersin Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri son olarak, yine aynı yöntem ve aynı ülkeden yapılması planlanan kokan sevkiyatını engelledi.

Mersin Uluslararası Limanı'nda, Ekvador'dan gelen gemideki muz yüklü konteynerde 11 kilogram kokain ele geçirildi.

Emniyet, Güney Amerika ülkelerinden Mersin Limanı’na uyuşturucu madde getirileceği yönünde ihbar aldı. İhbar üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan arama kararı alınarak çalışma başlatıldı.

Ekvador’dan Mersin Limanı’na getirilen muz yüklü konteynerler gemiden indirilerek ‘x-ray’ taramasından geçirildi. Tarama sonrasında muz yüklü konteynerlerden birinde şüpheli yoğunluğa rastlandı.

Bu konteyner arama hangarına alındı. K-9 narkotik dedektör köpeğinin tepki verdiği konteynerin ön bölümüne gizlenmiş 10 paket halinde 11 kilogram kokain ele geçirildi.

Uyuşturucu maddelere el konulurken, polisin gemi mürettebatı ve getirilen muzların sahibi alıcı şirkete yönelik soruşturmasının devam ettiği, suçlu ya da suçluların belirlenip yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.