MHP ya Bafra'yı alacak ya da Hamit Kılıç'ı gönderecek

TAKİP ET

MHP'nin Samsun'da istediği ilçelerden biri olan Bafra'da aday çıkarmak istediği öğrenildi. Cumhur ittifakı cephesinde ise AK Parti Hamit Kılıç'ın yeniden aday gösterilmesine MHP karşı çıkacak.

ÖZEL HABER / OKAN ÇAKIR: 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlerde adaylar sahaya çıkmaya başladı.

BAZI İLÇELERDE İTTİFAK OLMAYACAK

Yerel seçim öncesi parti mensuplarından ve halktan desteği alacak isimler belediyeler için aday gösterilecek. AK Parti ve MHP ittifakında bazı ilçelerde tek aday üzerinde anlaşma sağlanırken bazı ilçelerde ise her iki parti aday çıkaracak.

MHP'Lİ İLÇE SAYISI ARTABİLİR

Samsun’da MHP’nin istediği ve aday çıkaracağı ilçeler halen tartışılırken bazı ilçeler netleşmeye başladı. AK Parti’nin kaybettiği ilçelerde aday göstereceği öğrenilen MHP cephesinde Samsun’da bir ilçe daha MHP’ye katılabilir.

MHP, HAMİT KILIÇ'I İSTEMİYOR

Samsun’un Bafra ilçesi belediye başkanı AK Partili Hamit Kılıç’ın performansı parti içerisinde tartışmalara neden olurken, MHP’de bu tartışmalara dahil oldu. AK Parti’nin muhtemel olarak 2024 yerel seçimlerinde aday olarak göstereceği Hamit Kılıç’ı MHP cephesi istemiyor.

MHP ADAY ÇIKARMAZ İSE KILIÇ OLMAYACAK

MHP’nin güçlü olduğu Bafra ilçesinde kendi partisinden bir ismin aday olarak gösterilmesi ve AK Parti’nin ilçede aday göstermemesi isteniyor. MHP’nin öne sürdüğü bu teklif olmazsa ikinci şart olarak, eğer Bafra’da MHP aday çıkaramazsa AK Parti’nin adayının da Hamit Kılıç olmaması konusunda ısrar edeceği gelen bilgiler arasında yer aldı

Hamit Kılıç Bafra MHP Samsun