Metehan Nebioğlu: Bisiklet Sürdüğünüzde Çok Daha Güçlü Kaslara Sahip Olursunuz

TAKİP ET

Bisiklet sporunda önemli çalışmalarda bulunan Bisiklet Sporcusu Metehan Nebioğlu, bisiklet sürmenin vücuda pek çok açıdan katkı sunduğunu ifade etti: 'Bisiklet sürmek, vücudun farklı bölgelerinin aynı anda çalışmasını sağlar. Fiziksel katkılarının yanı sıra bisiklet, sürücünün psikolojik olarak da kendisini iyi hissetmesine katkıda bulunur.'

İnsan gücüyle hareket eden ulaşım araçlarından biri olan bisikletin, ulaşımın yanı sıra sürücüye hem fiziksel hem de psikolojik açıdan katkı sunduğunu belirten Nebioğlu, açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “Küçük yaşlarda düzenli olarak bisiklet sürmeye başlayan çocukların kaslarının geliştiğini söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra bisiklet, vücudun esneklik kazanmasını da sağlar. Esnek bir vücut, darbelere karşı çok daha dayanıklı olacaktır. Genellikle yaşın etkili ile birlikte eklem ağrıları başladığını görürüz. Düzenli bisiklet sürmek, bu tür ağrıların en aza indirilmesine olumlu etkide bulunur. Bisiklet sürmek, fazla kilolardan sağlıklı bir şekilde kurtulmayı da mümkün kılar.”

Bisiklet, Kalp Sağlığını Olumlu Etkiler

Bisikletin kalp sağlığına olumlu bir etkide bulunduğunun altını çizen Metehan Nebioğlu, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “Bisiklet kullanımı esnasında kaslar gerilir. Bu ise burada bulunan oksijenin yavaş yavaş azalmasını sağlar. Kalp, kasların ihtiyaç duyduğu oksijeni tekrar kazanabilmek için daha aktif bir şekilde çalışır. Bu nedenle bisikletin kalp sağlığına katkı sağladığını söyleyebilirim.”

Postür Bozuklukları Minimuma İndirilir

Postür bozukluklarının çeşitli sorunlara neden olduğunun altını çizen Metehan Nebioğlu, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Duruş bozuklukları, vücudun çeşitli bölgelerinde ağrılara neden olur. Sırt, bel; bu bölgelerden bazılarıdır. Postür bozuklukları, aynı zamanda kişiyi psikolojik açıdan olumsuz etkiler. Bu hususları düşündüğümüzde, postür bozukluklarının giderilebilmesinin çok önemli olduğunu anlıyoruz. Bisiklet kullanımı, postür bozukluklarını minimuma indirir. Vücudun çok daha aktif bir şekilde çalışmasını sağlar. Ayrıca kişinin özgüven kazanmasına da katkıda bulunur. Bu hususların tamamı, aslında bisiklet sürmenin sanıldığından çok daha önemli olduğunu gözler önüne sermektedir. Ayrıca fazla kilolarından şikayetçi olan kişiler, düzenli bisiklet sürerek istedikleri kiloya çok daha sağlıklı bir şekilde ulaşma şansı elde eder. Bu nedenle bisiklet sürmenin teşviki son derece önemli.”

Metehan Nebioğlu