Yönetmen Fatih Akın; Banka Soyarım

TAKİP ET

Yönetmen Fatih Akın'ın yeni son filmi 'Tschick' para bulmakta zorlandığını söylerek para için gerekirse banka soyarım dedi.

 

Almanya'nın Hamburg şehrinde günlük yayımlanan Hamburger Abendblatt gazetesinden Holger True'ye bir demeç veren yönetmen ve film yapımcısı Fatih Akın, “Bir şirketim var ve çalışanlara ödemek zorundayım ve ailemi beslemek zorunda kalırsam, o zaman her şeyi yaparım, o zaman bir bankayı da soyarım.” dedi.

Yönetmen Fatih Akın, yeni filmini yapmakta zorlanıyor. Maddi olarak yeterli bir düzeyde olmadığını vurgulayan yönetmen, bir türlü ‘Tschick’ isimli filmine hayat veremedi.

Ünlü Yönetmen Fatih Akın, “Farklı bir film yapmak istedim. Çekime üç ay kala projenin fişi çekildi. Bunun mutlaka ‘The Cut’ filmimin maddi başarısızlığıyla ilişkisi var. Daha önce her mali desteği alırken, birden başarısız bir yönetmen oldum. Elbette insan kaygılanıyor. Sonuçta bir şirketim var, çalışanların parasını ödemem gerekiyor. Ailemi geçindirmek zorunda kalırsam, o zaman her şeyi yaparım. O zaman banka bile soyarım. Ama o noktaya henüz gelmedim" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Akın "Tiyatroya geçmeyi düşündüm. Güzel sanatlarda ders vermek istedim, ama başvuruda geciktim. Eşim önce bir tatil yapalım dedi. O sırada ‘Tschick’ filmi için teklif aldım" dedi.

"Senaryo ve yapımı bana ait"

Fatih Akın’ın yeni filmi ‘Tschick’, yazar Wolfgang Herrndorf’un aynı adlı gençlik romanından uyarlama.Rusya göçmeni ‘Tschick’ lakaplı gençle varlıklı bir Alman genci arasındaki ilişkiyi konu alıyor. Filmin senaryosu ve yapımının kendisine ait olmadığını belirten Fatih Akın, “Senaryo ve yapımı bana ait olunca, daha çok zamana ihtiyacım var. Ben 3-5 yılda değil, bir buçuk yılda bir film çevirmek istiyorum. Bunun için arada bir sadece yönetmenlik yapmam gerekiyor” ifadesini kullandı.

Faith Akın'ın aldığı ödüllerden bazıları...

1998 Bavaria Film Ödülleri - En İyi Genç Yönetmen (Kısa ve Acısız)

1998 Locarno Film Festivali - Bronz Leopar (Kısa ve Acısız)

2004 Berlin Film Festivali - Altın Ayı (Duvara Karşı)

2004 Avrupa Film Ödülleri - En İyi Film, İzleyici Ödülü (Duvara Karşı)

2007 Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Yönetmen (Yaşamın Kıyısında)

2007 Bavaria Film Ödülleri - En İyi Yönetmen (Yaşamın Kıyısında)

2007 Avrupa Parlamentosu tarafından verilen Avrupa Sineması LUX Ödülü (Yaşamın Kıyısında)

2007 Cannes Film Festivali - En İyi Senaryo Yaşamın Kıyısında

2014 - Douglas-Sirk Ödülü

Acunn.com