Mağarayla Şelalenin Buluştuğu Tek Yer Düden Şelalesi'ne Nasıl Gidilir?

TAKİP ET

Mağarayla şelalenin buluştuğu tek yer Düden Şelalesi'ne nasıl gidilir ve bölgede gezip görmeniz gerekenler hakkındaki tüm detayları sizler için hazırladık. Ülkemizin nadide doğal güzellikleri arasında gösterilen Düden Şelalesi, sizlerin de kesinlikle görmeniz gereken lokasyonlardandır. Benzersiz bir doğal manzarası ve atmosferi olan Düden Şelalesi, yılın her dönemi binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.

Özellikle yaz mevsiminde muhteşem bir havanın ve manzaranın sizleri beklediğini söyleyebiliriz.

Düden Şelalesi’ne Nasıl Gidilir?

Düden Şelalesi’ne nasıl gidilir ve kullanabileceğiniz rota önerileri için doğru yerdesiniz. Yaz tatilinizde keyifli bir doğa gezisi yapmak istiyorsanız, tatil planınız içerisine mutlaka Düden Şelalesi’ni de eklemelisiniz. Bölgeye dilerseniz özel aracınız ile dilerseniz de toplu taşıma seçenekleri ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Düden Şelalesi, Antalya merkeze sadece 10 kilometrelik uzaklıkta yer alıyor. Eğer özel aracınız yok ve toplu taşıma araçlarını da değerlendirmek istemiyorsanız, araç kiralama seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz. Düden Şelalesi’ne gitmek için Antalya merkezden kalkan otobüs ve minibüsleri kullanabilirsiniz. Eğer kiraladığınız veya özel aracınız ile Düden Şelalesi’ne gitmek istiyorsanız, Antalya ve Varsak yolunu kullanabilirsiniz. Karayolu üzerinden 20 dakikalık bir yolculuk sonrası Düden Şelalesi’ne ulaşabilirsiniz. Erken rezervasyon yaptırarak Antalya için uçak bileti alabilir ve merkezden Düden Şelalesi bölgesine de erişebilirsiniz.

Muhteşem Düden Şelalesi Güzellikleri

Muhteşem Düden Şelalesi güzellikleri ile hayal ettiğiniz tatili eşsiz manzara eşliğinde tamamlayabilirsiniz. Düden Şelalesi tek başına bir büyük bir şelale olarak bilinmiyor. Bölge çok geniş bir alana yayıldığı için, şelalenin çevresini de dolaşabilirsiniz. Bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler için pek çok aktivite yapılıyor. Keyifli ve huzurlu bir doğa yürüyüşü yapmak ve Düden Şelalesi’nin tadını çıkartmak için, yaz mevsimini tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Bu dönemde şelalenin suyu da daha dengeli olduğu için, keyifle şelalenin yanına kadar yaklaşabilirsiniz. Biraz daha göz alıcı bir şelale manzarası görmek için ise, kış ve sonbahar mevsiminde bölgeyi ziyaret edebilirsiniz.

Düden Şelalesi’nde Yapılacaklar

Düden Şelalesi’nde yapılacaklar ve değerlendirebileceğiniz aktiviteler sayesinde unutulmaz bir tatile imzanızı atabilirsiniz. Düden Şelalesi bölgesinde pek çok şey gelen ziyaretçilerin etrafı daha kolay bir şekilde dolaşabilmesi için tasarlanmıştır. Eğer özel aracınız ile Düden Şelalesi’ne gidiyorsanız, giriş kısmında yer alan otoparka aracınızı güvenle park ederek etrafı dolaşmaya başlayabilirsiniz. Düden Şelalesi özellikle Antalya merkeze olan yakın konumu ile de dikkat çekiyor.

Yine de Düden Şelalesi’nin doğal güzelliğinin koruma altına aldığını belirtmekte yarar olacaktır. Düden Şelalesi bölgesinde yapabileceklerinizi sizler için sıraladık:

Düden Şelalesi’nin hemen altında bulunan nehir kenarında keyifli vakit geçirebilirsiniz. Bölgede dolaşabilir ve şelalenin manzarasını fotoğraflayabilirsiniz. Nehrin kıyı kesimlerinde ziyaretçiler için kafe ve restoranlar yer alıyor. Bölgeye özgü doğal lezzetleri tadabilme şansına da sahip olabilirsiniz.

Düden Şelalesi genel olarak iki farklı bölümden oluşuyor diyebiliriz. Genelde ziyaretçilerin şelaleni alt kısmında vakit geçirdiği biliniyor. Yine de bölgeyi yeniden keşfetmek isterseniz, şelalenin üst kısmına da çıkabilir ve şelaleyi üstten de görebilirsiniz.

Düden Şelalesi’nin üst kısmında gezip dolaşabileceğiniz mağaralar yer alıyor. Mağaraları da dolaşabilir ve muhteşem kareler yakalayabilirsiniz.

Aşağı Düden Şelalesi

Aşağı Düden Şelalesi herkesin fotoğraflarda gördüğü ve aşina olduğu bölgedir. Otobüs bileti alarak Antalya merkeze indikten sonra yine toplu taşıma araçları ile kısa zaman içerisinde aşağı Düden Şelalesi bölgesine ulaşabilirsiniz. Aşağı Düden Şelalesi aynı zamanda Karpuzkaldıran Şelalesi olarak da biliniyor. İki koldan birisi olarak bilinen aşağı Düden Şelalesi, en çok ziyaret edilen yerlerden birisidir.

Yukarı Düden Şelalesi

Yukarı Düden Şelalesi de bölgeye gittiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. Yukarı Düden Şelalesi bölgesinde bulabileceğiniz mesire ve piknik alanlarında keyifle şelale manzarasını izleyebilirsiniz. Yukarı Düden Şelalesi bölgesinde ziyaretçilerin etrafı daha konforlu ve rahat dolaşabilmesi için ise, yürüyüş parkurları yer alıyor. Bölgeden sevdiklerinize güzel anılar götürmek için, hediyelik eşya satan yerleri de değerlendirebilirsiniz.

Antalya’nın Soluklandığı Yer: Düden Şelalesi

Antalya’nın soluklandığı yer: Düden Şelalesi yaz tatiline damga vuracak en güzel lokasyonlardan biridir. 40 metrelik yüksekliği ile sadece ülkemizin değil, dünyanın da nadir şelalelerinden biri olan Düden Şelalesi görenlerde hayranlık uyandırıyor. Günübirlik gezinizde tüm gününüzü Düden Şelalesi’ni gezmek için ayırabilirsiniz. Sadece yüksekliği açısından değil, tarihi ve hakkında anlatılan efsaneleri ile de Düden Şelalesi dünyaca popüler yerler arasına gösteriliyor. Büyük İskender’in Düden Şelalesi’nde atlarını dinlendirdiği, bölgede bilinen en popüler efsanelerden birisidir. Hatta bazı tarihi kaynaklarda Düden Şelalesi’nden İskender Şelalesi olarak da bahsedildiğini söyleyebiliriz. Bölgede gezmek için değerlendirebileceğiniz pek çok antik kalıntı da yer alıyor. Mağaralar da yine şelaleyi farklı bir açıdan görebilmek ve izlemek için farklı bir aktivite olarak tercih ediliyor.

Maceraperestler İçin Düden Şelalesi Aktiviteleri

Maceraperestler için Düden Şelalesi aktiviteleri sayesinde bol adrenalin dolu bir tatil yapabilirsiniz. Şelale genel olarak huzurlu ve dingin bir atmosfer sunuyor olsa da çeşitli aktivitelere katılarak, tatilinizi biraz daha eğlenceli bir hale dönüştürebilirsiniz. Özellikle maceraperestlerin bölgede en çok rafting yaptığını söyleyebiliriz. Eğer daha önce bir rafting deneyiminiz yok ise, Düden Şelalesi’nde hizmet veren eğitmenlerden kısa bir eğitim alma şansınız da bulunuyor.