Ladik Belediyesi'nde AK Parti'nin Adnan Topal Çıkmazı

TAKİP ET

AK Partili Ladik Belediye Başkanı Adnan Topal, kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Başkan Topal'ın disipline sevk edilmesinde ki gerekçe, AK Parti Genel Merkezi'ne karşı adımlar atılmasından kaynaklandığı ifade ediliyor. Karşı cephede ise durumlar farklı.

BAŞKAN VEFAT EDİNCE YERİNE TOPAL GEÇTİ

AK Partili Ladik Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel'in hayatını kaybetmesinin ardından Ladik Belediye Meclisi AK Parti Genel Merkezi'nin başkan adayı olarak gösterdiği belediye meclis üyesi Mehmet Eren'e karşı Adnan Topal 11 oyun 7'sini alarak başkan seçilmişti. Topal’ın başkan olmasının ardından parti ile belediye arasında gerginlik oluşmasına neden oldu.

ORTAK KARAR İLE İSİM BELİRLENMİŞ AMA UYULMAMIŞ

Gerçek Taraf internet haber sitesi yayın yönetmeni Okan Çakır’ın Samsun AK Parti İl Yönetiminden edindiği bilgilere göre; AK Parti Genel Merkezi’nin ve Samsun İl Yönetimi’nin, belediye meclis üyelerine “Mehmet Eren’i aday göstereceğiz bu isme itirazı olan var mı” sorusuna meclis üyelerinden itiraz olmadığı ve başka bir isminde önerilmediği ifade edildi.

Başkanlık seçiminin yapılacağı günün sabahında belediye meclis üyelerinin AK Parti Genel Merkezi’nin kararına karşı çıkarak Adnan Topal’ın aday çıkartılarak oy verildiği ve neticesinden Topal’ın başkan seçildiği öğrenildi.

DİSİPLİNE MİLLETVEKİLİ YILMAZ VERMİŞ

AK Parti ile Ladik Belediyesi arasında yaşanan gerginlik yerini Belediye Başkanı Adnan Topal’ın partiden kesin ihraç talebi ile disiplin kuruluna sevk edilmesi aldı. Disipline sevk işleminin AK Parti Samsun Milletvekili ve aynı zamanda AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz’ın yaptığı öğrenildi.

AK Partili başkandan Hilal ve başak övgüsü

YENİDEN REFAH PARTİSİ’NE GEÇEBİLİR

Yeniden Refah Partisi Samsun İl Heyetinin, Ladik Belediye Başkanı Adnan Topal’ı ziyaret etmesiyle birlikte, Başkan Topal sosyal medya hesabından Refah Partisi’nin logosunda bulunan “Hilal ve Başak” vurgusu yaparak paylaşım yapması Başkan Topal’ın AK Parti’den ihraç edildikten sonra Yeniden Refah Partisi’ne geçeceği ihtimalini kuvvetlendirdi.

AK PARTİ MEYDANI MHP'YE BIRAKACAK

Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Başkan Topal’ın Yeniden Refah Partisi’nden aday olacağı, MHP ise; hem MHP İL Başkanı Burhan Mucur’un Ladikli olması hem de MHP’nin Samsun’da ki tek milletvekili olan İlyas Topsakal’ın Ladikli olması nedeniyle, ilçenin MHP’ye geçmesini çok istediği biliniyor. Buna göre Cumhur İttifakında olan MHP, başkan adayı olarak Ali Sukas’ı göstereceği beklenirken, AK Parti ise ilçede aday göstermeyeceği konuşuluyor.

LADİK’TE MHP VE YENİDEN REFAH YARIŞACAK

AK Parti’nin yerel seçimlerde aday göstermeyeceği Ladik Belediyesi’nde Başkan Adnan Topal, Yeniden Refah Partisi’nden aday gösterilmesi halinde rakibi MHP’nin adayı Ali Sukas’tan daha fazla oy alacağı kamuoyunda dillendiriliyor.

Mehmet Eren Ali Sukas Adnan Topal Ladik Belediyesi Yusuf Ziya Yılmaz Nurhan Yapıcı Özel Burhan Mucur İlyas Topsakal