Oğuzhan Okumuş, yöresel çalışmalarına hız verdi

TAKİP ET

Yeni nesil Tulum mizikleri ile adından sıkça söz ettiren genç Müzisyen Oğuzhan Okumuş, yörelerini temsil edecek yeni nesil yöresel müzikler ve horonlar çıkaracağını açıkladı. 

YENİ NESİL TULUM MÜZİĞİ YAPACAĞIZ

Tulumla yeni nesil müzik kapısını aralayan Oğuzhan Okumuş, küçük yaşlarda eline aldığı tulumla düğünler, etkinlikler ve farklı organizasyonlarda ismini duyurmuş, kurduğu gruplarla başarı grafiğini yükseltmiş ve sosyal medyada önemli derecede tulum müziği sevenler kitlesine ulaşmış bir müzisyen.
Yakında yörelerini temsil edecek yeni nesil yöresel müzikler ve horonlar çıkaracağını açıklayan Okumuş, Tulum'un, başta Hemşin, Çamlıhemşin ve Pazar olmak üzere Rize ve Artvin çevresinde düğünlerin önemli enstrumanlarından birisi olduğunu belirtti.  
Tulum sanatında önemli bir yer tutan Oğuzhan, küçük yaşlardan beri tulum müziği yaptığını, düğün ve çeşitli etkinliklere davet edildiğini, tulumla ilk defa Tulum trap müziği yapan ilk kişi olduğunu iddia etti. İlk trap müziğini 2020’de çıkaran okumuş şimdi yeni parçası için hazırlandığını belirtti.

LİSE YILLARINDA TULUM ÇALMAYI ÖĞRENDİ

Sanatıyla büyüleyen Oğuzhan Okumuş kısa zaman içerisinde tırnaklarıyla kazıyarak yürüdüğü bu yolda yenilikleriyle hayran kitlesi oluşturmaya devam ediyor. 7 Nisan 1997 İstanbul-Üsküdar'da doğan ve  aslen memleketi Rize - Çayeli olan  Oğuzhan Okumuş, küçük yaşlarından itibaren tulum çalıyor. İlk defa Yöresel köy düğünlerinde TULUMLA tanışan ve henüz Lise yıllarında tulum öğrenmeye başlayan Oğuzhan, bir süre sonra arkadaşları ile "Grup Mapavri" daha sonraları "Grup Sevdali" adındaki bir grupla birlikte kısa sürede İstanbul'da büyük bir kitleye eriştiler. 
Yörelerini temsil edecek yeni nesil yöresel müzikler ve horonlar yapacağını belirten Sanatçı Oğuzhan Okumuş, "kültürümüzü korursak ve yayarsak daha iyi yerlere geleceğimizi ve bunu aynı bir gitar gibi herkese yayabileceğimizi ve sevdirebileceğimizi düşünüyorum" dedi.