Kübra Güran Yiğitbaşı Mutluluk Kervanı Projesi

TAKİP ET

Afyonkarahisar'da Kübra Güran Yiğitbaşı'na 'Devlet Ana' olarak hitap edilmektedir. Kendisi projeleriyle kalkınmaya katkı sağlaması ve vatandaşların sorunlarına duyarlılık göstermesi ile Afyonkarahisarlı vatandaşların sevgisini kazanmıştır.

Afyonkarahisar’da Kübra Güran Yiğitbaşı’na “Devlet Ana” olarak hitap edilmektedir. Kendisi projeleriyle kalkınmaya katkı sağlaması ve vatandaşların sorunlarına duyarlılık göstermesi ile Afyonkarahisarlı vatandaşların sevgisini kazanmıştır.

Göreve başladığı 18 Mayıs 2022 tarihi itibariyle başta kadın ve gençler olmak üzere eğitimden kültür-tanıtıma tarımdan sanayiye, spordan sanata, şehrin her noktasına yönelik çalışma yürüterek önemli projelere imza attı. İşte o projelerden en çok öne çıkanları;

Kübra Güran Yiğitbaşı Mutluluk Kervanı Projesi

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın bizzat kendi projesi olan ve özellikle kırsal alanda eğitim gören öğrencilerimize ulaşmayı hedefleyen Mutluluk Kervanı Projesi, Afyonkarahisar’ın belde ve köylerinde yaşayan 4-12 yaş çocukların kültür, sanat, sağlık, spor ve sosyal hizmetlere erişimini artırmak, çocukların yaratıcı becerilerini ortaya çıkarmak ve onların gülümsemesine katkı sağlayabilmek amacıyla hayata geçirildi. Proje kapsamında çocuklar, Robotik Kodlama, Ahşap Atölyesi, sportif etkinlikler,

Diş ve Göz Sağlığı Taraması, Trafik Eğitimi, Değerler Eğitimi, kurumların tanıtımı gibi çeşitli konularda bilgilendirilirken, aynı zamanda eğlenceli bir gün geçirdi. Projeyle bugüne kadar köy ve beldelerde toplam 4 bin 327 çocuğa ulaşıldı. 740 çocuğun ilgi ve yetenekleri sahadaki uzman ekipler tarafından tespit edildi. Ayrıca 740 çocuğun ebeveynleri ile doğrudan veli görüşmesi yapıldı. İlgi ve yeteneklerine göre 84 çocuğa takviye kurslar açıldı. 142 çocuk sağlık kuruluşlarına yönlendirilerek diş ve obezite tedavilerine başlandı.6 farklı destek odası açılırken, 22 çocuğun RAM tarafından tanılanması yapıldı. Yetenekleri doğrultusunda bir öğrenci de BİLSEM’de eğitim almaya başladı.

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı geride kalan bir yıllık görev süresince dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalara da ağırlık verdi. Bu kapsamda gençler, büyüklerimizle buluşturuldu. “Fidanlar Çınarlarla Buluşuyor” Projesi kapsamında fidanlar çınarlarımızı huzurevlerinde ziyaret ederek, büyüklerimizle bir araya geliyor. Bu etkinlik sayesinde, Afyonkarahisar Spor Lisesi, Fen Lisesi ve Güzel Sanatlar Lisesi’nden öğrencilerimiz huzurevlerinde kalan yaşlılarımız için müzik ve spor dallarında çeşitli gösteri ve oyunlar düzenliyor. Şu ana kadar Emirdağ, Sandıklı ve Bolvadin ilçelerimizde gerçekleştirilen bu buluşma, önümüzdeki aylarda diğer ilçelerimizle devam edecek.