Kentsel dönüşüm için dernek kuruyorlar

TAKİP ET

Yıllardır kentsel dönüşüm yapılacak diye bekletilen Hastanebaşı mahallesi sakinleri, seslerinin daha iyi çıkması için dernek kuruyor.

Samsun’un İlkadım ilçesiçi Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesi sakinleri, evlerinde doğalgaz olmadığı için geçen hafta pankart açarak seslerini duyurmuştu. Açılan pankartta “21. Yüzyılın ortasında doğalgazı olmayan mahallemize doğalgaz istiyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” yazan mahalleliler bir anda Samsun kamuoyunun gündemine yerleşti.

Her yerel seçimde mahallelerine gelen siyasetçilerin oy almak için kentsel dönüşüm sözü verip gitmesinden sıkılan mahalleliler, artık kentsel dönüşüm sözünün tutulmasını istiyor. Verilen sözlerin tutulmadığını aktaran mahalle sakinleri, seslerinin duyulması için dernek kuracaklarını ifade etti.

Esentepe Spor Kulübü Derneği’inde bir araya gelen Hastanebaşı mahallesi sakinleri, kuracakları dernek ile birlikte çok sayıda üye katılımı olacağını dile getirdi. Kurulacak dernek ile birlikte şehrin yöneticileriyle Hastanebaşı mahallesinin sorunlarının çözüme ulaşacağı düşünülüyor.

Necattin Demirtaş 14 yıldır sözünü tutmadı, mahalleli isyan eti