İyi Partili Meclis Üyesi Atakum Belediyesi'ne Fahiş Fatura Kesmiş

TAKİP ET

Atakum Belediyesinde iki aydır İYİ Partililerin red oylarıyla birlikte onaylanmayan bütçenin sırları çözülüyor. Kanunlara göre meclis üyelerinin bağlı bulundukları belediyeler ile iş yapması ve fatura kesmesi yasak iken, İYİ Partili meclis üyesinin Atakum Belediyesine yüklü miktarda fatura kestiğinin öğrenilmesi infial yarattı.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin Ağustos Ayı meclisine sunduğu ek bütçe talebi, İYİ Parti, AK Parti ve MHP’li üyelerin oylarıyla reddedilmişti. Başkan Deveci’nin talebi Eylül Ayı Meclis Toplantısında da yenilemesiyle gündem maddesi İYİ Parti ve AK Partili meclis üyelerinin itirazıyla komisyona sevkedildi. 

AKSOY'A RAĞMEN RED

Kulis bilgilerine göre İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, Atakum Belediyesinin işçi maaşlarını ödeyebilmesi için Ek Bütçe talebine olumlu baktığı ve partisinin Atakum Belediye Meclis Üyelerine olumlu oy kullanmaları yönünde talimat verdiği öğrenildi. İYİ Partili Meclis üyelerinin ise İl Başkanı Aksoy’a rağmen talebe red talebi vereceği konuşuluyor. 

SUÇ OLMASINA RAĞMEN FATURA KESMİŞ

Başkan Deveci’ye muhalefet eden İYİ Partili Meclis Üyesinin kendi işletmesi üzerinden Atakum Belediyesine ürün tedariği sağladığı ve ederinin 10 katına yakın bir miktarı fatura ettiği iddia edildi. 30 bin liralık ürün için 250 bin lira fatura kestiği öne sürülen İYİ Partili bu meclis üyesinin isminin ve Atakum Belediyesi ile gerçekleştirdiği tüm ticari işlemlerin belgelerini İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy’un kamuoyuyla paylaşması bekleniyor. Öte yandan meclis üyelerinin bağlı bulundukları belediye ile ticaret yapması kanunen suç sayılıyor.