İYİ Parti ve AK Partili meclis üyeleri red etti, Atakum bütçesiz kaldı

TAKİP ET

Atakum Belediye Meclisinde İYİ Parti ve AK Partili meclis üyelerinin ortak direnişi Atakum Belediyesi'nin elini kolunu bağladı.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin meclise ikinci kez sunduğu Ek Bütçe Talebi, İYİ Parti ve AK Parti gruplarının itirazları nedeniyle oylamaya sunulamadı. 

Atakum Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Recep Certel ve AK Parti Meclis Üyesi Süleyman Sezen’in maddeyi oylamak yerine plan bütçe komisyonuna havalesini istemesi üzerine konuşan Başkan Deveci, “Kamu yararı için samimiyseniz, amacınız siyaset yapmak değilse komisyona havale edelim” diyerek maddenin komisyona havalesini oylamaya sundu. Ek Bütçe talebi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

2023 yılı için planlanan bütçenin ülkenin ekonomik koşulları nedeniyle ortalama 6 kat düşük kaldığını, işçi ve memur maaşları gibi belediyenin temel harcamalarının bile yapılmakta zorlandığını ifade eden Başkan Deveci’ye karşı birleşen İYİ Parti ve AK Partili Meclis Üyelerinin, komisyonda nasıl bir karar vereceği merak konusu.