İyi Parti'de istifa furyası bitmiyor, Bahadır Erdem istifa etti

TAKİP ET

İyi Parti'de başlayan istifa furyasında, partinin önemli isimlerinden Durmuş Yılmaz'ın ardından Bahadır Erdem de İyi Parti'den istifa etti.

CHP'de genel başkanı koltuğundan eden kriz, İyi Parti'de seri istifalar olarak kendini gösterdi.

Bu kapsamda İyi Parti'de istifalar sürüyor.

Geçtiğimiz hafta Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, partiden istifa etti.

AK Parti'ye katılan Hatipoğlu'dan sonra iki önemli ayrılık daha yaşandı.

Partinin kurucularından Durmuş Yılmaz, istifa ettiğini açıkladı.

Bahadır Erdem de istifa etti

Yılmaz'ın istifasının hemen ardından kulislere bomba gibi bir haber daha düştü.

Partinin yine en önemli isimlerinden olan Bahadır Erdem de İyi Parti'den istifa etti.

Partide Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı olarak görev yapan Erdem, istifa açıklamasında İyi Parti'nin Ankara ve İstanbul'da seçimi kaybetme pahasına CHP adaylarına karşı aday çıkarma ısrarını gerekçe gösterdi.

Gerekçe İstanbul ve Ankara'da aday çıkarma ısrarı

Erdem açıklamasında, “2024 yerel seçimlerinde” aday çıkarma kapsamına tüm illerin alınması ısrarı maalesef İstanbul ve Ankara’nın muhalefette kalmasını riske atmakta ve son dönemde Anayasa hususunda bilinçli olarak yaratılan büyük devlet krizini de göz önüne bulundurduğumuzda hukuk tanımaz AK Parti rejimi için yeni fırsatlar doğurmaktadır.

Bu çerçevede, İyi Parti’ye katıldığım günden bu yana hedefi yirmi bir yıldır devam eden bu iktidarı değiştirmek olan, ülkemizde yeniden demokrasi ve hukuk devletinin sağlanmasını amaçlayan bir siyasetçi, bir hoca ve bir hukukçu olarak mevcut kazanımların riske atılmasını kabul etmem mümkün değildir.

Tüm bu anlattıklarım doğrultusunda İyi Parti’mizden bugün itibariyle istifa ediyor ve ayrılıyorum." ifadelerini kullandı.