İyi Parti'de 'Ben böyle bir partide olmak istemiyorum' istifası

TAKİP ET

İYİ Parti'de Genel Başkan Meral Akşener'in 'Noter ve kumar masası' dediği altılı masadan kalkması, tekrar oturmasıyla başlayan ve milletvekili aday listelerinin açıklanmasıyla devam eden istifa furyasına bir yenisi daha eklendi.

Yaklaşık 1 ay önce İYİ Parti’den Kayseri Milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Pelin Güneş Bakır İYİ Parti’den istifa ettiğini duyurdu.

Bakır, İYİ Parti Genel merkezi tarafından da milletvekili aday listesinde yer almayınca gladyo, FETÖ, mafya ve CIA ile karşı karşıya kaldığını söylemişti.

İstifasını sosyal medya hesabından açıklayan Prof. Dr. Gündeş, "Şaibeli kişiler milletvekili adayı yapıldı. Ben böyle bir partide olmak istemiyorum. Teşkilatlarda sorun yok. Hepsi iyi insanlar. Sorun parti yönetiminde. Siyasi etik anlayışıma ters düşen şeyler gördüm" açıklamasında bulundu. Gündeş, istifa sonrası siyasi parti üyeliğinin bittiğini gösteren e-devlet ekranının görselini paylaştı. 

Bakır, Twitter’da Yargıtay’ın “Siyasi Parti Üyeliği İptal Başvurusu” ekranından “Siyasi Parti üyeliğiniz sonlandırılmıştır.” şeklindeki ekran görüntüsünü, “İYİ Parti’den bugün istifa ettim.” ifadeleriyle paylaştı.