İYİ Parti'de 'baraj altı kaldık' krizi bitmiyor

TAKİP ET

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi süresince yaşanan krizden kaynaklı partisinin oylarının düştüğünü açıklaması sonrasında sular durulmuyor. İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Çıray'ın bu açıklaması sonrasında 'Sen kongre sürecinde tarafsızlık teranelerinde bulunan, çeyrek adamların arkasında saklanan bir siyasi sahtekar ve zafer hırsızısın' diyerek zehir zemberek sözler söyledi.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, partisini sert bir şekilde eleştirmeye devam ediyor. Sosyal medyada kendisine sorulan "Aytun Bey masaya dönüldükten önce ve sonra arasında yaptırdığınız anketlerde nasıl bir değişim var?" sorusuna "Çok düştük, toparlayamıyoruz" cevabını vermişti

İDRİS NAİM ŞAHİN'İ HEDEF ALDI

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, dün katıldığı televizyon programında partisini sert bir şekilde eleştirmeye devam etti. Çıray, İYİ Parti listelerinden aday gösterilen İdris Naim Şahin'i, 'Masum da olabilir, ama önce aklanmalıydı' şekinde sözleriyle hedef aldı.

Çıray ayrıca, "Son yapılan İzmir'deki il başkanlığı seçiminde ben aday çıkardım, Dervişoğlu bir aday çıkardı. Benim çıkardığım aday kazandı sözleriyle' İYİ Parti tabanıyla problemin olmadığını vurguladı.

"14 MAYIS'I BEKLE"

Aytun Çıray'ın açıklamalarına İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu zehir zemberek sözlerle yanıt verdi. Dervişoğlu; "Sen kongre sürecinde tarafsızlık teranelerinde bulunan, çeyrek adamların arkasında saklanan bir siyasi sahtekar ve zafer hırsızısın. Kongrede desteklediğin il başkan adayının olduğuna dair tek bir açıklamanı göster siyaseti bırakacağım. Utanmazlığın da bir sınırı vardır ama utanması olana… 14 Mayısı bekle!.." dedi

 

NE OLMUŞTU?

LÜTFÜ TÜRKKAN'IN ŞEHİT ABİSİNE KÜFRÜNÜ ELEŞTİRDİ

Bingöl'de şehit abisine küfreden İYİ Partili Lütfü Türkkan'a da göndermede bulunan Aytun Çıray "Diyelim ki bir Y... partisi milletvekili cinseyetçi bir küfür etti. "Bacı.. .....m" dedi. Ne yaparsınız?" diye sordu. Sosyal medya kullanıcılarıyla yazışmalarını sürdüren Çıray, kendisine sorulan "Kime hizmet ediyorsunuz?" sorusuna ise "İdris Naim Şahin ve diğerlerine hizmet etmeyi onursuzluk kabul ederim.

Ya siz? Aşağıdaki adaya mı hizmet edeyim?" ifadelerini kullanarak İYİ Parti Gaziantep 1. sıra milletvekili adayı Mehmet Mustafa Gürban'a ait olduğu iddia edilen hakaret içerikli paylaşımların görselini paylaştı. Çıray bir başka sosyal medya kullanıcısının yazdıklarına ise şunları yazdı: " Ayıp. İdris Naim Şahin'i alan ben değilim. Üstelik; CHP gibi kurumsal, daima var olacak bir partiden… İktidar nimetlerine değil. Ne olacağı belli olmayan bir partiye milletvekili olarak pazarlıksız geldim. Ne vefasızmışsınız ki 5 yıldır verdiğim emekler yerine yanlışları savunuyorsunuz."

"EN BAŞINDAN İTİBAREN SADECE PROBLEM OLDUN"

Çıray'ın bu son açıklamaları İYİ Parti'de rahatsızlığa neden olurken, İYİ Partili kimi isimler ise tepkilerini dışa yansıtmaya başladı. İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya hesabından Aytun Çıray'ın ismini anmadan Çıray'ı hedef alarak açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu, "DYP'de siyaset yaptın DYP'li, ANAP'ta siyaset yaptın ANAP'lı, CHP'de siyaset yaptın CHP'li hiç olmadın. Vekillik koparabilmek için MHP ve AK Parti'de de bulunmak istedin ama beceremedin. İYİ Parti'de ise zaten en başından itibaren sadece problem oldun" ifadelerini kullandı.

Sen kongre sürecinde tarafsızlık teranelerinde bulunan, çeyrek adamların arkasında saklanan bir siyasi sahtekar ve zafer hırsızısın. Kongrede desteklediğin il başkan adayının olduğuna dair tek bir açıklamanı göster siyaseti bırakacağım. Utanmazlığın da bir sınırı vardır ama utanması olana… 14 Mayısı bekle!..