İsrail ordusuna katılmak isteyen Türk vatandaşları hakkında mahkemeden karar

TAKİP ET

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İsrail ordusuna katılma kararı aldığını açıklayan Mine Gümüşkaya ve Umay Akçay hakkında verilen "Soruşturmaya Yer Yok" kararına yapılan itirazı kabul etti. Gümüşkaya ve Akçay'ın açık kimlik ve adreslerinin tespit edilerek ifadelerinin alınmasına karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, “İsrail ordusuna katıldım” paylaşımı yapan Mine Gümüşkaya ve Umay Akçay isimli vatandaşlar hakkında verilen itirazı kabul ederek; hükmü kaldırdı ve gereken icraatın yapılmasına hükmetti. Verilen “Soruşturmaya yer yok” kararına yapılan itirazın kabul edilmesi üzerine Mine Gümüşkaya ve Umay Akçay isimli çifte vatandaşların ifadelerinin alınacağı belirtildi.

Yeni Şafak’tan Zeynep Karçığa’nın haberine göre; İsrail’in işgal altındaki Gazze’ye saldırılarının ilk günlerinde sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Mine Gümüşkaya, ”Aldığım karar üzerine gönüllü olarak İsrail Savunma Kuvvetleri’ne katılma kararı aldım, bir süre buralarda olmayacağım, eminim zafer bizim olacaktır” ifadelerine yer vermişti.

Umay Akçay da sosyal medyada yaptığı paylaşımda “Türk vatandaşı bir Yahudi olarak ülkeme döndüm ve İsrail ordusuna katıldım. Anavatınımızı savunmaktan gurur duyuyoruz. Herkes gelmeli ve orduya destek vermeli. Sevgiler Türkiyem” ifadelerini kullanmıştı.

Bu paylaşım üzerine tepki alan Umay Akçay bir paylaşım daha yaparak “Gönüllü olarak IDF İsrail Silahlı Kuvvetlerine katıldım. Birkaç yobazın zoruna gitmiş. Vatanımızı ve doğruluğu savunmak neden zorunuza gidiyor. Hamas bir terör örgütüdür” demişti.

Mine Gümüşkaya ve Umay Akçay’ın paylaşımları sosyal medyada tepki çekmişti.