İlkadım Belediyesi personelleri banka promosyonu parası ne oldu?

TAKİP ET

Samsun İlkadım Belediyesi personellerinin maaş aldıkları bankadan ek olarak ödenmesi beklenen promosyon ücretleri hakkında açıklama yapıldı.

Kamu kurumları ve özel sektörler, anlaşmalı oldukları banka kuruluşları tarafından maaş ödemelerini gerçekleştiriyor. Bankalar ise anlaşma karşılığında işçilere promosyon ödemesi yapıyor. Promosyon ödemeleri, işyerinin ya da kamu kuruluşunun personel büyüklüğüne göre değişiyor.

YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Samsun’da kamu kuruluşlarında çalışan personellere ödenen promosyon ücretleri 25 Bin liralara ulaşıyor. Bazı kurumlarda ise personelin az sayıda olmasıyla bankalar promosyon ödemesi yapmıyor. Aylardır yılan hikayesine dönen İlkadım Belediyesi işçilerine ödenmesi beklenen banka promosyonu detayları da belli oldu.

4 BİN 760 LİRA ALMIŞLARDI

İlkadım Belediyesi personelleri geçtiğimiz yıllarda 3 yıllığına anlaşma gerçekleştirdi. Anlaşma karşılığında işçilere 4 Bin 760 lira promosyon ödemesi yapıldı. Aradan geçen 15 ayın ardından artan enflasyon ile birlikte asgari ücret oranı da arttı. Buna göre İlkadım Belediyesi personellerine ödenen promosyon ücretinin de yeniden hesaplanarak arttırılması bekleniyordu.

PROMOSYON ANLAŞMASI SAĞLANAMADI

Gerçek Taraf haber sitesinin edindiği bilgilere göre; İlkadım Belediyesi Gazi İmar Şirketi tarafından bankalar ile yeniden görüşmeler başladı. Görüşmeler kapsamında yeni promosyon teklifleri, 7 Bin lira ile 9 Bin lira arasında oldu. Hali hazırda Halkbank ile yapılan sözleşme bozulduğu takdirde 9 Bin 520 lira geri ödeme yapılacak. 9 Bin 520 TL ücretin üzerinde hiçbir banka teklif vermediği için promosyon anlaşması sağlanamadı.

“KREDİ KARTI VEREMİYORUZ”

Bankaların düşük promosyon teklifi vermelerinin sebebi ise, İlkadım Belediyesi personellerinin kredi notunun düşük olduğu ve bankaların kredi kartı satamadığını öğrenildi.

"20 AY SONRA YENİDEN GÖRÜŞECEĞİZ"

Gerçek Taraf haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni Okan Çakır’a konuşan, İlkadım Belediyesi Gazi İmar İnşaat Şirketi yetkililerinden alınan bilgelere göre; “Bankalar ile yaptığımız görüşmelerde düşük promosyon ücreti teklifleri geldi. Eski sözleşmemizin bitmesine 20 ay kaldı. Bu 20 aylık süreçte hiçbir banka teklifimize yaklaşmadığı için bu sürenin sonunda, yani 20 ay sonra yeniden bankalar ile görüşme yaparak en yüksek promosyon teklifi veren banka ile anlaşma sağlayacağız. Personellerimizin içi rahat olsun, elimizden geldiğince bu ücreti arttırmaya çalışacağız” ifade edildi.

Kaynak:  Gerçek Taraf