İlkadım Belediyesi personeli maaş zammı ne kadar olacak?

TAKİP ET

İlkadım Belediyesi ile yetkili sendika Hizmet-İş ile yapılan maaş zammı görüşmelerinde belediyeye bağlı şirket işlerinin maaş zammı 27 Bin lira mı oldu. İşte detaylar…

Yerel seçim öncesi İlkadım Belediyesi şirket işçilerine zam yapılacak haberi belediye içinde sevinç ile karşılandı. İddialara göre İlkadım Belediyesi’ne bağlı şirket işçilerinin maaşlarına yapılan zam ile birlikte 27 Bin lira olduğu ifade edildi.

“RAKAM KONUŞMADIK”

Gerçek Taraf haber sitesi GYY Gazeteci Okan Çakır, İlkadım Belediyesi’nin tek yetkili işçi sendikası Hizmet-İş Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun ile görüştü. Görüşmede belediye işçilerine yapıldığı iddia edilen zam ile ilgili açıklama yapan Ziya Uzun; “İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ile işçilere yapılacak olan zam ile ilgili görüşme yaptık. Ama zam miktarı konusunda her hangi bir rakam konuşmadık” dedi.

“27 BİN LİRA AZ”

Ziya Uzun açıklamasının devamında; “Başkan Demirtaş ile zam konusunu konuştuk ama bir rakam belirlenmedi. Geçtiğimiz günlerde Havza Belediyesi yaptığımız görüşmeler neticesinde en düşük işçi maaşının 34 Bin lira olması konusunda anlaşıp protokol imzaladık. İlkadım Belediyesi için iddia edilen 27 Bin lira gibi rakamı bize göre zaten çok düşük. Havza Belediyesi’nde 34 Bin lira olan ücretin, İlkadım Belediyesi’nde daha fazla olması gerekiyor. Bu konuda Başkan Demirtaş ile tekrar görüşüp rakam konusunda anlaşma yapacağız” diye konuştu.