İlkadım Belediyesi'nin arsa satışına meclisten red çıktı, 80 Milyon lira nerede?

TAKİP ET

İlkadım Belediyesi'nin arsa satışına meclis üyeleri red oyu verdi. AK Parti Meclis Üyesi Serkan Akyüz daha öncede 80 Milyon Lira kredi talebi için evet oyu verdiklerini ama karşılığında hizmet yapılmadığını ifade etti.

OKAN ÇAKIR / ÖZEL HABER: İlkadım Belediyesi Meclisi 2023 yılı Aralık ayı 5. Dönem 12. Toplantı 25. Birleşiminde 12 gündem ve 2 ek gündem maddesini kararlaştırdı.

PARA BİTİNCE ARSA SATMAYA BAŞLADILAR

İlkadım Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş’ın belediyeye ait arsa satışı yapılması için meclis üyelerine soruldu. Yapılan oylamada AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri belediyenin arsa satışına red oyu verdi. Oy çoğunluğu ile arsa satışı iptal edildi.

80 MİLYON LİRA NEREDE?

Daha önce de  80 Milyon kredi talebine AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri olarak evet oyu verdiklerini fakat alınan kredilerin vatandaşa hizmet olarak dönmediğini ifade eden İlkadım Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Serkan Akyüz, “80 milyon kredi talebine evet demiştik. Evet derken bu meclise kredi, arsa satışıyla ilgili teklif getirmeyin diye söylemiştik. Bu süreçte gördüklerimiz, niyetlerinin hizmet yapmak olmadığı taktirini İlkadımlı hemşerilerimize bırakıyoruz” dedi.

18 MİLYON LİRA KREDİ ÇEKEBİLDİK

Serkan Akyüz'ün paylaşımında 80 Milyon Lira kredi talebine meclis tarafından evet oyu verildiği ifadesi üzerine İlkadım Belediyesi'nden Gerçek Taraf haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni Okan Çakır'a açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada "Meclise 80 Milyon lira kredi teklifi yapıldı ve bu teklif onaylandı. Fakat İller Bankası'ndan belediyemize 18 Milyon lira kredi verildi" ifadelerine yer verildi.