İlkadım Belediyesi'nde devletin malına çöktüler, kimse ceza almadan kurtuldu

TAKİP ET

İyi Partili İlkadım Belediyesi'nde yaşanan 120 ton hurda demir satışının davasında kimse ceza almadı.

Şubat ayında Gerçek Taraf haber sitesi tarafından ortaya çıkarılan “İlkadım Belediyesi’nde hurda yolsuzluğu” olayında yeni gelişmeler yaşandı.

TONLARCA HURDA PARÇA PARÇA SATILDI

İlkadım Belediyesi şantiyesinde bulunan 120 ton hurda demirin parça parça çalınarak Ankara yolu üzerinde bulunan geri dönüşüm tesisine götürülerek satıldığı ortaya çıktı.

ŞANTİYEDEN SAKLAYARAK ÇIKARDILAR

Şantiyede ki diğer personellerin hırsızlık olayını fark etmemeleri için belediyeye ait araçların karesör kısmının altına hurda demirleri, üzerine kapatmak içinde farklı malzemeleri koyarak araç ile şantiyeden çıktılar.

HURDAYI SATARKEN SUÇÜSTÜ YAPILDI

Şubat ayı Cumartesi günü yine hurda hırsızlığı yapılarak geri dönüşüm tesisine götürülürken polis ekipleri aldıkları ihbarı değerlendirerek suç üstü yaptı. Para alışverişinin yapıldığı anda 3 personelin birinin cebinde diğerinin de banka hesabında hurda demir satışından alınan para ele geçirildi.

İlkadım Belediyesi'nde tuhaf işler

 DEVREYE NEVZAT ÖZENÇ GİRDİ

Polis incelemesiyle hurda satışında 1 memur ve 3 belediye işçisi gözaltına alındı. İfadelerinin alınmasının ardından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Pazar günü akşam saatlerinde İlkadım Belediyesi’nde kendini Özel Kalem Müdürü olarak tanıtan Gazi İmar Şirketi personeli Nevzat Özenç, kendine ait olan otelde içlerinden birkaç avukatında olduğu grup ile toplantı yaptı. Görüşmede, zanlı memur A.E’nin tutuksuz yargılanması için çalışmalar yapıldı. Bu görüşmeler neticesinde zanlı memur ve zanlı personeller tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HEPSİ SERBEST BIRAKILDI

Tutuksuz yargılanan hurda yolsuzluğu zanlılarının 2 ay önce yapılan mahkeme duruşmasında karar çıktı. Mahkeme kararına göre zanlı memur görevine iade edildi. Zanlı personeller hakkında ise işe geri dönmeme kararı çıktı. Geçtiğimiz yıllarda farklı illerde yaşanan hurda yolsuzluğu haberlerinde yıllarca hapis cezası almış ve memurluktan atılma cezaları mahkemelerce verilirken, İlkadım Belediyesi’nin hurda yolsuzluğu olayında memur ve personellerin hiçbiri hapis cezası almadan hurda yolsuzluğu olayından kolayca kurtulmuş oldu.