İlkadım Belediyesi işçileri ne zaman zamlı maaş alacak?

TAKİP ET

İlkadım Belediyesi işçileri yeni zamlı maaşları ve geriye dönük hak kaybı ödemelerini hangi tarihte alacağının detayları belli oldu.

OKAN ÇAKIR / ÖZEL HABER: Samsun İlkadım Belediyesi personellerinin maaşlarına Şubat 2023’te zam yapılması beklenirken, Belediye Başkanı Necattin Demirtaş işçilere yapılacak zam için olur vermemişti.

İşçilerin zam hakkını alabilmek için yetkili sendika hakem heyetine başvuru yapmıştı. O başvurunun sonucu geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Sonuca göre İlkadım Belediyesi işçileri zamlı maaşlarına kavuşacağı tarih belli oldu.

ZAMLI MAAŞLAR BU AY YATIRILACAK

Gazeteci Okan Çakır’ın edindiği bilgilere göre; İlkadım Belediyesi KHK işçileri ile belediyeye bağlı Gazi İmar Şirketi işçileri 15 Haziran 2023 tarihinde zamlı maaşları hesaplarına yatacak.

KİM NE KADAR FARK ALACAK?

İlkadım Belediyesi KHK işçileri ile belediyeye bağlı Gazi İmar Şirketi işçilerinin yetkili sendikaya bağlı olanlar; bekar ya da evli ve çocuksuz olanlar 1980 TL fark ücreti alırken, 3 çocuklu evli bir işçiye ise 2250 TL fark ücreti zam olarak yansıtılacak. 18 yaşından küçük veya 25 yaşını geçmemiş okuyan çocuğu olan işçiler, çocuk sayısına göre fark ücretinde değişiklik olacak.

YENİ ZAMLI MAAŞ NE KADAR OLACAK?

İlkadım Belediyesi KHK işçileri ile belediyeye bağlı Gazi İmar Şirketi işçilerinin, bekar yada evli ve çocuksuz olanların yeni maaşı 10500 TL civarında olurken, 3 çocuklu bir işçinin yeni zamlı maaşı ise ortalama 10.750 TL civarında olacak.

GERİYE DÖNÜK ÜCRET ALINACAK MI?

İlkadım Belediyesi KHK işçileri ile belediyeye bağlı Gazi İmar Şirketi işçilerinin sözleşmeleri Şubat 2023 tarihinde sona ermiş ve bu tarihten itibaren işçiler ile yeni sözleşme yapılmıştı. Şubat ayında işçilerin hesaplarına yatması gereken zamlı maaşlar yatmamıştı. Aradan geçen Şubat, Mart ve Nisan ayları geriye dönük 3 ay fark ücreti de 15 Haziran tarihinde işçilerin hesaplarına yatırılacak.

Kaynak: GercekTaraf.com