İlkadım Aday Adayı Erol Köroğlu: İlkadım yeniden AK Parti'nin olacak

TAKİP ET

İlkadım Belediye Eski Başkan Yardımcısı ve AK Parti İlkadım Belediyesi Meclis Üyesi Erol Köroğlu, Gerçek Taraf internet haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni Okan Çakır'ı ziyaret etti.

İlkadım ilçesinde siyasi arenaya önemli bir isim katıldı. Erol Köroğlu, İlkadım Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı. Köroğlu, yaptığı açıklamada ilçede yaşayanların haklarına daha fazla vurgu yaparak, şehri daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için çaba göstereceğini belirtti.

“SORUNLARI ÇOK İYİ BİLİYORUM”

Erol Köroğlu, açıklamasında, "İlkadım ilçesi bizim için önemli bir değer taşıyor. Burada yaşayan insanların refah seviyesini artırmak, eğitimden sağlığa, altyapıdan çevre düzenlemesine kadar birçok konuda projeler geliştirmek istiyoruz. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayarak, ortak akılla hareket ederek ilçemizi daha ileri bir noktaya taşımak için buradayız. İlkadım'ı iyi tanıyor ve sorunlarını çok iyi biliyorum" dedi.

“EN TECRÜBELİ ADAYIM”

Belediyecilik tecrübesi olduğuna da değinen Erol Köroğlu, “ Yaklaşık 15 yıllık belediye tecrübem var. Belediyeciliğin mali kısmından yönetim kısmına kadar bir çok alanda tecrübe edindim. Edindiğim tecrübeler ile İlkadım ilçesinin ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayarak, halkımızın desteği ile İlkadım’ı daha yaşanabilir bir merkez haline getireceğiz” diye konuştu.

EROL KÖROĞLU KİMDİR?

Evli ve üç kız çocuk babası olan Erol Köroğlu, 2 Şubat 1969 yılında Samsun Bafra İlçesi (Nebiyan) Kasnakçımermer Köyünde doğdu.

Altı aylıkken İlkadım Hastanebaşı mahallesinde yaşamaya başlayan Köroğlu, 27 Mayıs İlkokulunda ve Kubilay İlkokulunda okudu.

Orta okulu ise Devrim Lisesinde, liseyi de Ticaret Lisesi'nde okudu. 1986 yılına kadar Hastanebaşı mahallesinde ikamet eden Köroğlu, 1987'den bu yana hala daha Adalet Mahallesi'nde ikamet ediyor.

İşletme fakültesi mezunu olan Köroğlu, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi ünvanlarına sahip.

Ak Parti'nin kuruluşunda Samsun Merkez İlçe Yönetiminde Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi, Merkez İlçe Muhasibi olarak görev aldı.

2004-2009 dönemi İlkadım Belde Belediyesi Meclis Üyeliği, 2008 yılı İlkadım İlçe Yönetiminde Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği, 2012-2013 yılları AK Parti İl Yönetim Kurulunda İl Başkan Yardımcılığı (İl Sekreteri) görevlerinde bulundu.

Ardından 2014-2019 Dönemi İlkadım ve Büyük Şehir Belediye Meclis Üyeliği ve İlkadım Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2019 Mart yerel seçimlerinde ise tekrar İlkadım İlçe Belediyesi Meclis üyesi olarak seçildi ve hala daha meclis üyesi olarak görevine devam etmekte. 2019-2020-2021-2022 yılları Belediye Denetim Komisyonu Başkanlığı da yapan Köroğlu, şu an Plan Bütçe Komisyonu Başkanı olarak belediye meclisinde görev yapmakta.

Köroğlu'nun geçmişten bugüne kadar sivil toplum örgütleri, basın mensupları, spor kulüpleri, hayır ve yardım kuruluşları, birçok vakıf ve dernek yönetimleri, İlkadım Belediyesi memur ve çalışanlarıyla, İlkadımlı hemşehrilerle saygı ve sevgi çerçevesinde öteden beri iyi ilişkileri devam etmekte.

İlkadım Belediyesi Erol Köroğlu yerel seçimler