İlgi Çekici Dişlere Sahip Olmak Çok Kolay: Bonding Uygulaması

TAKİP ET

Her birey, sağlıklı ve ilgi çekici dişlere sahip olmak ister. Ancak herkes bu kadar şanslı değildir. Diş problemleri yaşayan ya da göze hoş gelmeyen diş kusurlarına sahip olan kişiler çözümü estetik uygulamalarda bulmaktadır.

Son dönemlerde popülerliğini artıran bonding uygulaması, pratik ve başarılı sonuçlar sunması ile dikkat çekiyor. Bonding uygulaması sayesinde diş kusurları ortadan kaldırılırken estetik açıdan göze hoş gelen gülüşlere sahip olunabiliyor. Bonding uygulaması hakkında merak edilenleri online randevu platformu Medyland güvencesi ile paylaşıyoruz.

Sağlık hizmetleri için arama gerçekleştiren binlerce kişiye güvenilir çözümler sunan Medyland, online randevu platformudur. Türkiye’de en seçkin doktorların, kliniklerin ve hastanelerin tek bir çatı altında toplandığı Medyland platformu sayesinde sağlık hizmetlerinden kolaylıkla yararlanabilirsiniz. Medyland adresini ziyaret ederek bonding uygulaması İstanbul ya da pembe diş estetiği İstanbul gibi lokasyonunuza dair aramalar gerçekleştirerek size en yakın ve en uygun doktorları listeleyebilir, uzmanlıklarını ve hasta değerlendirmelerini inceleyebilir, vakit kaybetmeden randevu alabilirsiniz. Hastalar için zaman ve enerji tasarrufu vadeden Medyland ile tüm işlemleri ücretsiz şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Sağlığınız ihmale gelmez!

Bonding Uygulaması Nedir?

Bonding uygulaması, estetik diş hekimliği kapsamında uygulanan ve insanların kendilerini estetik açıdan daha iyi hissetmelerini sağlayan bir prosedürdür. Bonding uygulaması sayesinde dişlerde görülen çatlak, kırık ya da şekil bozuklukları ortadan kaldırılmakta, estetik bir gülüş için katkı sağlanmaktadır.

·        Dişlerin doğal rengi ve yapısı ile uyumlu olan kompozit dolgular, mevcut doğal dişlerin üzerine yerleştirilmektedir. Vücut sağlığı açısından zararı bulunmayan yapıştırıcılar sayesinde uzun süreli kalıcılık sağlanmaktadır. Dolgular, estetik bir görünüm oluşturabilmek için istek ve beklentiler dikkate alınarak şekillendirilmektedir.

·        Bonding uygulamasında mevcut dişler deformasyona uğramamaktadır. Aşındırma gibi işlemler yapılmadığından son derece konforlu bir uygulama olarak dikkat çekmektedir.

·        Bonding uygulaması sayesinde kırık ve çatlak gibi problemlerin yanı sıra diş aralığı gibi göze hoş gelmeyen durumlar da ortadan kaldırılmaktadır.

Bonding uygulaması dişteki sorun ve bozuklukların giderilmesi için kullanılan en iyi ve en etkili çözümlerden biridir. Estetik açıdan değer kazandıran bu uygulama, diğer uygulamalar ile kombine edilerek de gerçekleştirilebilir. Dişte meydana gelen bozuklukların giderilmesi için uygulanan diğer işlemlere kıyasla daha uygun fiyatlı olması, bonding’i ön plana çıkarmaktadır.

Bonding uygulaması seçeneklerinden yararlanarak estetik gülüşe sahip olmak istiyor ancak aradığınız doktoru bulmakta zorlanıyorsanız hemen Medyland platformunu ziyaret edin. Medyland ile en iyi doktorlara saniyeler içerisinde ulaşabilir, ücretsiz randevu alabilirsiniz!

Bonding Uygulaması Nasıl Yapılır?

Estetik diş hekimliği kapsamında gerçekleştirilen bonding uygulaması için takip edilen adımlar şu şekildedir:

·        Uygulamanın yapılacağı mevcut doğal dişler temizlenir.

·        Çürük, diş taşı ve diş eti problemleri tedavi edilir.

·        Genellikle dişlerin aşındırılması gerekmez. Ancak yüzey tutuculuğunun artırılması gereken durumlarda hafif düzeyde aşındırma yapılabilir.

·        Diş sorunları giderildikten sonra bonding uygulamasına geçilir. Diş yüzeyine asit uygulanır ve ardından diş rengine uygun şekilde seçilen kompozit dolgular mevcut dişin üzerine yapıştırılır.

·        Kompozit dolguların üzerine ışık tutulur ve sertleşme sağlanır.

·        Dişlerin uyumu incelenir, şekillendirme yapılır.

·        Uygulamanın istenen seviyeye ulaşmasının ardından seans tamamlanır.

Bonding uygulamasının ardından 7 gün sonra kontrol seansı gerçekleştirilir. Tedavinin başarısını gözlemlemek ve kalıcılığı artırmak için kontrol seansına katılım son derece önemlidir.

Bonding Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Bonding uygulaması, en çok tercih edilen estetik diş hekimliği uygulamalarından biridir. Bonding’in rağbet görmesi, sunduğu avantaj ve kolaylıklardan kaynaklanmaktadır.

Bonding uygulamasının avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

·        Her seansta ortalama 5-6 diş için uygulama yapılabilir. Uygulama yapılacak diş sayısına bağlı olarak tedavi planı hazırlanır. Birkaç seansta işlemin tamamlanması mümkündür.

·        Çatlak ve kırık gibi problemlerin yanı sıra ciddi seviyede olmayan diş aralıklarını da kapatır. Şekilde bozuklukları bonding sayesinde kolaylıkla ortadan kaldırılır. Dişlerin boyunu uzatmak için de tercih edilebilir.

·        Amalgam dolgu gibi estetik görüntüyü olumsuz etkileyen detayları ortadan kaldırır.

·        Kalıcılık süresi uzundur. Ancak işlemin başarı oranını artırmak ve kalıcılık süresini uzatmak için ağız ve diş bakımının rutin periyotlarla gerçekleştirilmesi gerekir. Yılda en az 2 defa diş kontrolleri yapılmalıdır.

·        Vücut sağlığı açısından herhangi bir zararı bulunmamaktadır.

·        İşlem esnasında genellikle anestezi uygulanmaz. Ancak hastanın rahatlaması için lokal anesteziye başvurulabilir.

·        İşlemin esnasında ağrı ya da acı hissi duyulmaz.

·        Hasta, işlemin hemen ardından rutin hayatına kaldığı yerden devam edebilir.

·        Dişlerin estetik bir görünüme kavuşmasını sağlar. Doğal ve ilgi çekici bir görünüm kazandırır.

·        Yaş sınırı yoktur. Çocukluk çağından ileri yaş grubuna kadar her bireye uygulanabilir.

Bonding Uygulamasının Kalıcılığı Nasıl Artırılır?

Bonding uygulamasının kalıcılığı artırmak için ağız ve diş sağlığını koruyucu alışkanlıklar benimsenmelidir. Her gün en az 2 defa, yumuşak diş fırçaları ile dişler fırçalanmalıdır. Her fırçalama en az 2 dakika sürmelidir. Dişler arasında kalan yiyecek kırıntıları diş ipleri ile alınmalıdır.

Çay, kahve ve sigara gibi alışkanlıklar azaltılmalıdır. Bu alışkanlıklar, dişlerde renklenmelere yol açabilir. Diş sararması problemi, büyük ölçüde bu alışkanlıklardan dolayı oluşmaktadır. Bonding uygulaması yapılan dişlerde sararma görülür ise cilalama işlemi için diş hekimlerine başvurulmalıdır. Rutin cilalama işlemi sayesinde bu problemden kurtulmak mümkündür.

Bonding uygulamasının yapıldığı diş bölgesi ile sert yiyecekleri yemekten kaçınılmalıdır. Bu tür zararlı davranışlar, işlem yapılan dişlerin hasar görmesine yol açabilir.