Hidrolik Sistemlerin Parçaları Nelerdir?

TAKİP ET

Metalleri şekillendirebilmek gelişmişliğin bir göstergesidir.

 

Torna, freze, abkant, giyotin makaslar, pres tezgahı ise makine endüstrisinin en çok kullandığı makineler arasında yer alır. Metalin şeklinde ve durumuna göre farklı şekillerde işleme yöntemleri mevcuttur. 

Bu işlemler sayesinde metaller kesilebilir, istenilen geometrilere getirilebilir veya bükülebilir. Pres tezgâhları genellikle metalleri, boruları kesme ve bükme işlemlerinde kullanılırlar. Bu sistemler yağ basıncını kullanarak devasa miktarlarda güç üretebilirler. 

Hidrolik sistemlerde bulunan valfler akışkanın hareketini kontrol edilebilir ve bu sayede pompadan aktarılan yağın sistemden dolaşarak tekrardan depoya gelmesini sağlarlar. Valflar iletilen akışkanın yönünü belirlemede kullanılan önemli araçlardan birisidir. Bunun yanında bir pres tezgahında yağın depolanacağı tank, motor, piston ve silindirler bulunur. 

Preslerde Çalışanların Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

Hidrolik presler veya genel olarak presler, metalleri şekillendirebilmek, kesebilmek, bükebilmek veya metalin kalıba uyum sağlayacak şekilde geometri almasını sağlayan sistemlere verilen isimdir. Bir basma kuvveti neticesinde metal aksi yönde hareket edecek ve şekillenecektir. 

Gerekli bazı kalıplar kullanılarak bir anda birçok işlemi yapabilmek de aynı zamanda mümkündür. İş kazaları ise pres makinelerinin dezavantajlarından birisidir. Bu ünitelerde çalışan kişilerin özellikle dikkat etmesi, dikkatsizliklerden kaçınmaları şarttır. 

Pres tezgahları iş kazalarının ülkemizde ve dünyada en sık yaşandığı üniteler arasında yer alır. Bu nedenle bu tezgahların imalat aşamaları da işçilerin güvenliğini sağlayacak şekilde olmalıdır. Sizler de hemen şimdi https://www.hursanpres.com.tr/ web sitesine giderek güvenilir, kaliteli ve yüksek kuvvete sahip sistemlere göz atabilirsiniz.