Hemşire Çağrı Sistemi Nedir? Nerelerde Kullanılır?

TAKİP ET

Sağlık sektöründe önemli bir yeri olan hemşire çağrı sistemi kurum içerisinde sağlık çalışanlarının kendi aralarında ve bazen hasta ile sağlık çalışanları arasında iletişimi oldukça hızlı ve etkili hale getirmeye yarayan sistemlerdir.

Hastanenin bazı kısımlarına döşenen özel çağrı ekipmanları sayesinde bu sistem acil durumlarda durum ile ilgili sorumlu sağlık çalışanı veya hekime haber vermeyi sağlar. Bu sistemler sağlıkçıların ceplerinde taşıdıkları çağrı cihazı, hasta yatak başı ünitesi, hasta odalarında tuvalet ve banyolara yerleştirilen üniteler, kapı üstü koridor ışığı gibi farklı türler ve yerlerde bulunur.

Ayrıca bu sistemin bir de oda kontrol ünitesi bulunmaktadır. Bu ünite hastanedeki santral ile entegre edilerek hastanenin sunucusu üzerinden çalıştırılır. Bu durumda hangi hastanın butona basıp çağrı gönderdiği, hangi sağlık personeline çağrı gittiği ve personelin buna ne kadar sürede yanıt verdiği gibi tüm detaylar görüntülenebilmektedir.

Diyelim ki 303 numaralı odada yatan ve refakatçisi bulunmayan bir hasta banyoda düşüp yaralandığında genelde kırmızı renkli ve üzerinde tabela ile çağrı sistemi olduğu gösterilen ipi çeker ve hemşire çağrı sistemi devreye girerek ilgili serviste görev yapan hemşirelerden birine sinyal gönderir. Bu sayede düşme olayı gerçekleştikten hemen sonra hastaya yardım gider ve müdahale yapılır.

Hemşire Çağrı Sistemi Nerelerde Kullanılır?

Hem hasta hem de sağlık personelleri açısından birçok avantaj sunan hemşire çağrı sistemi kullanım alanları;

Hastaneler

Yaşlı bakım evleri

Çocuk yuvaları

Oteller

Büyük restoranlarda garsonlar ve mutfak personeli gibi yerlerde kullanılabilirler.

Hastanede kullanım yerlerini ise daha detaylı inceleyelim.

Hasta Yatak Başı Çağrı Ünitesi

Herhangi bir konuda hemşirelerden yardım isteyen hasta kendi yatağının üzerinde veya hemen yanında bulunan çağrı ünitesindeki butona basarak hemşireleri çağırabilmektedir. Hemşireler hasta ilk odaya yattığında odadaki özellikleri tanıtırken çağrı cihazının yerini mutlaka belirtir.

Kapı Üstü Uyarı Işığı

Hangi odadan çağrı geldiğini gösteren ışıktır. Butona odadan basılması ile banyoda basılmasını gösteren farklı renklerde ışık ile donatılmış olabilir.

Çağrı Paneli

Serviste bulunan küçük çaplı bir çağrı paneli ya da panosu görevi gören, üzerinde butona hangi hastanın bastığını gösteren bir levhadır.

Tuvalet ve Banyo Ünitesi

Yerden bile kolayca ulaşılabilmesini sağlamak adına yere kadar yakın ip ile uzatılmış butonlardır. Canlı renkler ile belirtilerek fark edilebilmesi daha kolay hale getirilmiştir. Ayrıca bulunduğu ortam gereği rutubet ve nemden etkilenmeyen özel malzemeler kullanılarak üretilirler.

Akıllı Kart Sistemi

Çağrı geldikten sonra hangi sağlık personelinin buna yanıt verdiğini raporlamak için yetkili personel tarafından kullanılan bir sistemdir.

Çağrı Santral Sunucusu

Hastanedeki tüm çağrı sistemleri buraya bağlıdır. Bu kontrol ünitesinin bir başka görevi de acil kod sunucusu olarak çalışmasıdır.

Diğer ürünlerimiz için https://oxyworldpsa.com/tr adresini ziyaret edebilirsiniz.