Yeşilırmak'ta Pirana Paniği

TAKİP ET

Amasya'da bugün amatör balıkçıların ağına takılan Pirana balığı dehşete düşürdü. Yeşılırmak'ta yakalanan Pirana balığının normal şartlarda Yeşilırmak'ta bulunmadığı her hangi birinin kasıtlı olarak ırmağa bıraktığını açıkladı.

 

Amasya’da bugün amatör balıkçıların ağına takılan Pirana balığı dehşete düşürdü. Yeşılırmak’ta yakalanan balığın normal şartlarda Yeşilırmak’ta bulunmadığı her hangi birinin kasıtlı olarak ırmağa bırakıldığı açıklandı.

 

Amasya’da amatör balıkçılar tarafından Pirana balığı yakalandı. Amatör balıkçıların Yeşilırmak’ta yakaladığı balığı, Amasya İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne incelemeleri için getirdi. Müdürlük tarafından Pirana’nın yakalandığı bölge olan Yeşılırmak üzerinde inceleme yapan ekipler, Yeşılırmak’ta bu tür bir balığın yaşamasının mümkün olmadığını, başka birileri tarafından Pirana balıklarının Yeşılırmak’a salındığı açıklandı.

DİKKATLİ OLUN

Yeşilırmak’ın Samsun’dan denize döküldüğünü vatandaşların ırmak ve denize girerken son derece dikkatli olmaları konusunda uyaran Amasya İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü; Bu balıklar normalde iç sularımızda olmadığını belirten teknik elemanlarımız bu balıkların ırmağa insan eliyle bırakıldığını tahmin etmektedirler.

Amatör balıkçılık yapanların bu tür balıklarla karşılaştıklarında dikkatli olmalarını, tekrar suya salınmamalarını ve herhangi bir yaralanmaya mahal vermeden imha edilmelerinin gerektiğini önemle duyururuz’ dedi.