Türkiye Musul'a Girecek mi?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye koalisyon güçlerine yardım ederek Irak'ın Musul iline Türk askerlerinin gireceğini söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya'da Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,Türkiye son 14 yılda büyük bir başarı hikayesi yazdı. Biz Türkiye'nin önemli konumunu dünyanın farklı köşelerindeki kardeşlerimizden gelen mesajlardan görüyoruz. Bunun birilerini rahatsız ettiğini de biliyoruz''dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

'BİZİ DAVET EDEN ONLARDI'

Musul'da tehdit olarak DAEŞ var. Başika'daki Türkler birilerini rahatsız ediyor. Irak'ın merkezi yönetimini. Neden? Bizi bizzat oraya davet eden bunlardı. Şimdi çıkmalı diyor. Kusura bakma, Türkiye istediğin zaman gelen istediğin zaman çıkan ülke değildir. Şu an 400 bin Türkmen var. Yarısı Sünni yarısı Şia. Bunlar da birbirine düşmüş.

Musul'dakiler DAEŞ'in aktif olması nedeniyle rahatsızlar.

 

 

'MUSUL'A YAKINIZ'

Türkiye'yi koalisyon güçleri içerisinde görmek istemiyorlar. Çünkü masada Türkiye'yi görmek istemiyorlar. 1 Mart tezkeresi olayında yanlış şuydu: Türkiye çıkmamalı ve orada olmalıydı. Türkiye çıkmasaydı, Allah'ın izniyle orası böyle olmazdı.

Başika'da 700'e yakın asker var. Musul'a yakınız. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.

 

'BUNLAR MÜNAFIKTIR'

Kimi zaman içimizden kimi zaman da yurt dışından lejyonerlerle bize çelme takmaya çalışıyor. En tehlikeli düşman, açıkça belli eden değil, sizden ya da süret-i haktan görünendir.

Bunlar münafıktır. 40 yıldır takiyye yaptırlar. Bu örgütün karanlık yüzü 15 Temmuz'da ortaya çıktı.

 

 

ASKERİ LİSELERİN KAPATILMASI

Bir eski genelkurmay başkanı diyor ki, askeri liselerin kapılmasına doğru bulmadım.

Yapacağım dedim. Siz hala dabercilerin yetişmesini mi istiyorsunuz dedim. Şu andaki ve önceki başkan düz liseden gelme. Demek ki düz liseden gelenler de genelkurmay başkanı olabiliyor. Harp okullarına hep FETÖ'cü yerleştirilmiş.

Kusura bakmayın dedim. Biz bu işi çok düşündük.

GATA'yı inceledik, tıp fakültelerinde en başarısız öğrenciler GATA'ya giriyor.

At binenin kılıç kuşananındır. Artık bu adımları atmaya mecburuz. Pensilvanya'daki zatın direktifleri doğrultusunda ülke yönetemeyiz.

 

PKK'DA BİLE BU KADAR ÇIKMADI

Çok mağdur olan var diyorlar. Mağdur diyorsanız, 241 kişinin yakınlarıdır. O yaralananların yakınlarıdır. Ülkeyi yıkmaya çalışan nasıl mağdur olur? İnlerine girdikçe yeni inler çıkıyor. PKK'da bile bu kadar in görmemiştik.

Biz yeni bir hazırlığın içerisindeyiz. Birçoklarını geri çağırıyoruz. Gelmezlerse gereğini yapacağız.