Taksim İstiklal Caddesi'nde patlama: 6 ölü 53 yaralı

TAKİP ET

İstanbul Taksim'deki İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Patlamanın terör ile bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor.

Patlamanın meydana gelmesinin ardından çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibinin bölgeye yönlendirildiği belirtildi.

Polis ekiplerinin güvenlik çemberi oluşturduğu patlamanın meydana geldiği alanda çok sayıda kişinin yaralandığı ifade ediliyor.

Olay yerinden aktarılan ilk bilgilere göre meydana gelen patlamada en az 11 kişi yaralandı.

"Can kaybı ve yaralılarımız var"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6 ölü 53 yaralı

Endonezya ziyareti öncesi havalimanında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim İstiklal Caddesi'nde yaşanan patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 53 kişinin de yaralandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Taksim'deki patlamayla ilgili kendisine yöneltilen soruya ise, "İlk gelişmelere göre burada bir terör kokusu var. İlk tespitler bir kadının bu işte rol oynadığı konusunda." şeklinde yanıt verdi.